Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik ben, als gastloper, gevraagd om een verslag te schrijven over de wandeltocht in Lennisheuvel. Niet helemaal mijn ding, maar oke, hier komt het..

We zijn gestart bij een van de leden van de groep in Lennisheuvel. Vanaf daar zijn we de Pinkstelaarseweg ingelopen, waar we de processierups getrotseerd hebben. Daarna zijn we via de Loxvenseweg en Scheepdonkseweg bij de Heilige Anna kapel aangekomen.

Vandaar zijn we het natuurgebied “de Kampina” ingelopen waar we onderweg de zomerheide in bloei hebben zien staan. Een prachtig gezicht. Na een stuk door het natuurgebied gelopen te hebben zijn we uiteindelijk via het pad Banisveld, bij de “Tour de France uitkijktoren” beland, waar we koffie, thee en koeken genuttigd hebben. Tijdens de koffie en thee werd er druk gediscussieerd over een cirkel van stenen, die achter de toren ligt. Niemand van de groep weet hiervan de betekenis. Voor we verder liepen hebben we vanuit de toren nog even de natuur en runderen staan bewonderen.

Na de pauze gingen we weer verder, richting eindpunt. Over de Beerze lag een nieuwe, erg aparte brug, die we overgestoken zijn. Een stuk verder lag er weer zo’n brug, die we ook overgestoken zijn. Bij al dat water en ruige begroeiing hebben de achterblijvers nog een ree kunnen spotten.

Na een mooie wandeltocht kwamen we bij het eindpunt (tevens startpunt) terug. Aan de reacties te horen en zien had een ieder van de tocht genoten.

Ik ben blij dat ik als gastloper mee mocht op deze mooie route. Mijn hartelijke dank hiervoor.

Bij deze wil ik Anny bedanken voor de goed uitgezette tocht en ontvangst en de verzorgde pauze.

Groeten, Jos van de Meerakker

   

   

 

Vaderdaglopen 21 juni 2020

DSC 0169 kopie 2Helaas!

Hoewel het eigenlijk wel 'n beetje in de lijn van verwachtingen lag,  hadden we het anders gehoopt.
Onze regering heeft op advies van het RIVM alle evenementen verboden tot 01-september. 
Dat houdt dus ook in dat de Vaderdaglopen 2020 niet doorgaan, ook niet als er op een later tijdstip toch weer iets teruggedraaid zou worden.
De voorbereidingstijd zou dan te kort worden.
Voorzichtig waren we al begonnen met de voorbereidingen en daar gaan we nu mee stoppen.
Iedereen die daaraan heeft meegewerkt danken we voor hun vertrouwen en energie.

We hopen jullie allemaal te mogen zien bij de Vaderdaglopen op zondag 20-juni-2021 of een andere door ons georganiseerde loop.