Ik ben, als gastloper, gevraagd om een verslag te schrijven over de wandeltocht in Lennisheuvel. Niet helemaal mijn ding, maar oke, hier komt het..

We zijn gestart bij een van de leden van de groep in Lennisheuvel. Vanaf daar zijn we de Pinkstelaarseweg ingelopen, waar we de processierups getrotseerd hebben. Daarna zijn we via de Loxvenseweg en Scheepdonkseweg bij de Heilige Anna kapel aangekomen.

Vandaar zijn we het natuurgebied “de Kampina” ingelopen waar we onderweg de zomerheide in bloei hebben zien staan. Een prachtig gezicht. Na een stuk door het natuurgebied gelopen te hebben zijn we uiteindelijk via het pad Banisveld, bij de “Tour de France uitkijktoren” beland, waar we koffie, thee en koeken genuttigd hebben. Tijdens de koffie en thee werd er druk gediscussieerd over een cirkel van stenen, die achter de toren ligt. Niemand van de groep weet hiervan de betekenis. Voor we verder liepen hebben we vanuit de toren nog even de natuur en runderen staan bewonderen.

Na de pauze gingen we weer verder, richting eindpunt. Over de Beerze lag een nieuwe, erg aparte brug, die we overgestoken zijn. Een stuk verder lag er weer zo’n brug, die we ook overgestoken zijn. Bij al dat water en ruige begroeiing hebben de achterblijvers nog een ree kunnen spotten.

Na een mooie wandeltocht kwamen we bij het eindpunt (tevens startpunt) terug. Aan de reacties te horen en zien had een ieder van de tocht genoten.

Ik ben blij dat ik als gastloper mee mocht op deze mooie route. Mijn hartelijke dank hiervoor.

Bij deze wil ik Anny bedanken voor de goed uitgezette tocht en ontvangst en de verzorgde pauze.

Groeten, Jos van de Meerakker