Eerdse Wandeling met Fortuna67

Op donderdag 23 juli een wandeling vanuit Eerde.

Iedereen, ongeveer 11 wandelaars, hadden er veel zin in. Een kwartier voor tijd was men al aanwezig. Toch werd er om 19.00 uur gestart. Het was een heerlijke temperatuur om te wandelen. Met de anderhalve meter in gedachten vertrokken we vanuit de Willibrordushoek naar het kapelleke, vandaar links af en zo naar het buitengebied van Eerde. In de berm bloeide de veldbloemen welig. Je kon er een mooi veldboeket van maken. Links af en rechtsaf steeds mooie wandelpaadjes. Bij een bordje, honing te koop, gingen we rechtsaf, wat waren deze mensen creatief, prachtige berenklauwen met kleurrijke potten met bloemen rondom. Een stoel, en een klein bankje met bloemen erop. Een lust om te zien. Ik wist niet dat Eerde zo mooi is.

Zo kwamen we bij de Vlaghei, het was een hele klim naar boven, en daar was het uitzicht prachtig. Het was helder weer en we hadden een goed zicht op de hoge gebouwen van Eindhoven, de kerktoren van Heeswijk en Eerde, de toren van de Damianen. De windmolens van Moergestel en niet te vergeten het provinciehuis van den Bosch. De “berg “af was oppassen vanwege het losse grind. Vandaar ging de tocht naar de Eerdse bergen. Leuke kleine paadjes waar het uitkijken was voor de wortels die net onder het zand verborgen waren.. Echte struikelwortels. We zagen ook bomen waar de wortels boven de grond uitstaken en hier kon je met een beetje verbeelding er allerlei dieren in te zien waren o.a. Een olifant. ( hier had je wel erg veel fantasie voor nodig)

Intussen was het al over achten en Maria kwam koffiedrinken. Dus via een klein paadje in de eerdse bergen vol varens, gingen we terug naar de Willibrordushoek. Hier stond de koffie en thee al klaar en met heerlijke zelfgebakken kruidkoek werd er gezellig gekeuveld.

George had nog een paar mededelingen: een nieuwsbrief die nu 2x per jaar komt voor de wandelvrienden.....het vijftienjarig bestaan van de Flierefluiters....Het wandelen op donderdag gaat gewoon door...over veertien dagen gaan we naar Liempde en 14 dagen daarna gaan we in Nijnsel wandelen.

Daarna nam Maria het woord.....met de mededeling dat ze voorlopig niet komt wandelen op donderdag. Ze heeft gezondheidsklachten waarvan ze eerst helemaal wil herstellen. George had een bos zonnebloemen voor Marie waar ze blij mee was.

Al met al een zeer geslaagde wandeling. Wil bedankt voor de gastvrijheid.

Langs deze weg wil ik nog een oproep doen: We missen mannen in de wandelgroep.....op dit moment hebben we 1 man de trainer......Dus mannen er wachten op donderdagavond een stel vrouwen op jullie om gezellig mee te wandelen.

  20200723 185132 resized 20200723 192350 resized 20200723 194233 resized 20200723 201642 resized 20200723 203714 resized

Wandelgroeten Nelle van Vlokhoven

 

Rooise Crosslopen 2020 - 2021

StartCrosslopenfebr2014

 

 

Klik op de foto voor meer informatie en
om digitaal in te schrijven.

Klik hier voor het parkoers

Klik hier voor de gezondheidscheck

Vul de gezondheidscheck in en breng 'm ingevuld mee naar de wedstrijd.
Zonder gezondheidscheck kunt u niet deelnemen!!

Fortuna is voornemens om de Rooise Crosslopen 2020 - 2021 door te laten gaan met inachtneming van de geldende Corona-voorschriften.
Vanwege de Corona maatregelen is er geen douche- en kleedgelegenheid beschikbaar.
Raadpleeg regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen over het doorgaan van de Rooise Crosslopen.

Drie Dorpen Cross 22 november 2020

DSC 3656
 

 

 

 

 

 Klik op de afbeelding voor meer informatie en om in te schrijven. (Inschrijven is nog niet   mogelijk)

Klik hier voor de gezondheidscheck

Vul de gezondheidscheck in en breng 'm ingevuld mee naar de wedstrijd.
Zonder gezondheidscheck kunt u niet deelnemen!!

Fortuna is voornemens om de Drie Dorpencross door te laten gaan met inachtneming van de geldende Corona-voorschriften.

Raadpleeg regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen over het doorgaan van de Drie Dorpencross.