Reglement Clubkampioenschap

 

HET CLUBKAMPIOENSCHAP

 

Evaluatie.

Iedere atletiekvereniging heeft, in de een of andere vorm, wel een clubkampioenschap. Ook onze vereniging kent sinds 2000 weer een ckubkampioenschap. Bij de start ervan hebben we gezegd, dat er regelmatig geëvalueerd zal worden. Dat hebben we dus nu wederom gedaan. De werkgroep heeft geconstateerd, dat er nog steeds voldoende belangstelling is voor het clubkampioenschap. Daarom is gekeken of we de opzet konden verbeteren.

De werkgroep heeft enkele aanvullingen en uitbreidingen aangebracht die vooral betrekking hebben op de jeugd.

De wijzigingen.

Voor het seizoen 2008-2009 zijn een aantal wijzigingen aangebracht.

De halve marathon en10 km wedstrijd van A.V. De Springbokken in september zijn verdwenen, daarvoor in de plaats komt de Airborne Ten Miles van E.A.V. Olympia.De aangewezen wedstrijden, met uitzondering van de Velderparkloop, gelden alleen voor de volwassen loopgroepen. In het reglement voor de clubkampioenschappen zijn specifieke regels opgenomen voor de jeugd. Om de deelname aan onze eigen wedstrijden (incl. de Velderparkloop) te bevorderen krijgen zij daarvoor deelnamepunten en wedstrijdpunten. Om te voorkomen, dat bij het missen van een wedstrijd er eente groot verschil ontstaat dat bijna niet meer is in te halen is het aantal punten dat men krijgt bij deelname aan een wedstrijd verlaagd tot 3 punten. Het maximum van 5 wedstrijden is vervallen; men krijgt voor elke wedstrijd of trimloop voortaan 3 punten.

De sponsors.

Onze sponsor, de familie Jos en Francien Dekkers, stelt de wisselbekers beschikbaar voor de man en vrouw met het hoogst behaalde aantal punten. De wisselbekers voor de jeugd zijn gesponsord door de fa. Thijs Dekkers.

Wij zijn hen hiervoor zeer erkentelijk.

Door het bestuur worden prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars per categorie.


De clubkampioen.

Naar de mening van de werkgroep moet de clubkampioen iemand zijn, die binnen de vereniging maar ook daarbuiten een goede vertegenwoordiger is van onze club.Dus niet alleen de snelle atleet, die regelmatig podiumplaatsen behaalt, maar ook de wat minder snelle atleet of atlete, die regelmatig aan wedstrijden en/of trimlopen in de regio deelneemt. Met andere woorden: ieder lid moet kans hebben. Ook vindt de werkgroep, dat leden, die als jurylid, scheidsrechter, verkeerspost of anderszins betrokken zijn bij een door Fortuna (mede)georganiseerde wedstrijd of trimloop en daardoor dus niet mee kunnen lopen, punten moeten kunnen verzamelen voor het clubkampioenschap.

Uitgangspunten van het clubkampioenschap.

  1. Er wordt een puntenstelsel gehanteerd, waarbij naast de prestatie ook de deelname wordt gewaardeerd, zodat het voor iedereen mogelijk is clubkampioen te worden.
  2. Het deelnemen aan een trimloop of wedstrijd levert, ongeacht de gelopen afstand, deelnamepunten op.
  3. Betrokken zijn bij een door Fortuna (mede) georganiseerde trimloop of wedstrijd als jurylid, verkeerspost of anderszins levert deelnamepunten op.
  4. Voor het prestatieve deel van het clubkampioenschap wordt  een aantal trimlopen en wedstrijden in de regio, waaronder  ook de Rooise Trimcompetitie, aangewezen.
  5. De onderlinge rangorde per categorie van de Fortunaleden in de aangewezen wedstrijden en trimlopen is bepalend voor het aantal punten.
  6. Punten kunnen slechts worden verkregen, indien wordt deelgenomen als Fortunalid, dus in clubtenue.
  7. Men kan clubkampioen worden in de categorieën pupillen/junioren jongens, pupillen/junioren meisjes, mannen, mannen35,mannen40, mannen45, mannen50, mannen55 en mannen60+, vrouwen, vrouwen35, vrouwen40, vrouwen45 en vrouwen50+. Categorieën kunnen worden samengevoegd indien minder dat 5 leden in de categorie aanwezig zijn.
  8. Algemeen clubkampioen is de atleet en atlete, die ongeacht de categorie, de meeste punten heeft verzameld.
  9. Er is geen onderscheid in leden met en zonder wedstrijdlicentie.
  10. De periode waarbinnen men punten kan verzamelen loopt van 1 april t/m 31 maart.
  11. De leeftijd op 1 april is bepalend voor de indeling in een categorie ook al zou men volgens de KNAU-regels gedurende de genoemde periode wegens het  bereiken van een bepaalde leeftijd in een andere KNAU-categorie terecht komen.
  12. Op dagen dat Fortuna ’67 zelf eigen wedstrijden organiseert kunnen geen punten in andere wedstrijden worden behaald.
  13. Toekenning extra punten voor beste jaarprestatie op 5, 10, 15, 10 EM, ½ marathon en marathon.Hiertoe wordt het aantal categorieën beperkt tot :

Mannen, Mannen35 en Mannen45, Mannen55 (trimmers en wedstrijdatleten);

Vrouwen, Vrouwen35, Vrouwen45 en Vrouwen55 (trimsters en wedstrijdatletes).

De te verdienen extra punten zijn dezelfde als bij de aangewezen wedstrijden (100, 80 enz.). Alleen wedstrijden of trimlopen waarvan een officiële uitslag beschikbaar is voor wedstrijdatleten en recreanten tellen mee.

14.  Bij een gelijke eindstand in de jeugdloopgroep beslist de rangschikking in de categorie tijdens de Drie Dorpen Cross wie kampioen wordt.


De deelname puntentelling. Volwassenen per keer

Jeugd per keer

Maximaal
Deelname aan trimcompetitie 25 25 125
Bonus bij minimaal 3 (jeugd) 4 (sen/vet) deelnames 50 25
Deelname aan de Drie Dorpen Cross 50 25
Deelname aan Vaderdaglopen 50 25

Deelname aan wedstrijden of trimlopen, georganiseerd door een bij de KNAU aangesloten vereniging of stichting (alle afstanden)


15


3

Deelname aan trimlopen, georganiseerd door een niet bij de KNAU aangesloten vereniging (alle afstanden)

15

3

Bonus voor maximaal 3 marathondeelnames 50 nvt
Deelname aan Conditio Trimlopen 15 3

Beste jaarprestatie 5, 10, 15, 10 EM, ½ marathon en marathon        

Puntentelling zoals bij aangewezen wedstrijden, jeugd nvt

 

De wedstrijd puntentelling (volwassenen).

aangewezen wedstrijd

trimcompetitie

eindstand trimcompetitie

1e
100 50 100
2e 80 40 80
3e 60 30 60
4e 50 25 50
5e 40 20 40
6e 30 15 30
7e 25 10 25
8e 20 9 20
9e 15 8 15
10e 10 7 10
Vervolgens met 1 punt aflopend 9 6 9
De wedstrijd puntentelling (jeugd). scholierenloop trimcompetitie

eindstand trimcompetitie

1e 25 25 25
2e 20 20 20
3e 15 15 15
4e 12 12 12
5e 10 10 10
6e
9 9 9
7e 8 8 8
8e 7 7 7
9e 6 6 6
10e 5 5 5
Vervolgens met 1 punt aflopend 4 4 4

De aangewezen wedstrijden:
S.V. Fortuna ‘67 Rooise trimcompetitie Alle afstanden
S.V. Fortuna ‘67 Drie Dorpen Cross 6 km dames en 9 en12 km heren
A.V. Marvel Paasloop 15 km
E.A.V. Olympia Hemelvaartsdag Halve marathon en 10 km

S.V. Fortuna ‘67

Vaderdaglopen Alle afstanden
E.A.V. Olympia Airborne Ten Miles 10 E.M.
Stg. Marathon Eindhoven oktober Halve marathon
S.V. Fortuna ‘67/Buurtvereniging Looeind Velderloop Alle afstanden
Nader aan te wijzen baanwedstrijd (minimaal 5 deelnemers per categorie op jaarbasis). 5 km
S.V. Fortuna ’67 Scholierenloop bij deelname 3 punten

Ten slotte.

Nog eens voor de duidelijkheid: De trimcompetitie en de hierboven aangewezen wedstrijden leveren deelname- en prestatiepunten op. Deelname aan een marathon levert 50 bonuspunten op. Alle overige wedstrijden en trimlopen leveren alleen deelnamepunten op. De aangewezen wedstrijden zullen goed worden aangekondigd in de Fortunabode en in het kleedlokaal. Tussenstanden zullen worden opgenomen op de website, in de Fortunabode worden vermeld en op het prikbord in het kleedlokaal worden gehangen. De feestelijke prijsuitreiking zal geschieden op de maandagavond waarop de trainers hun seizoensafsluitende activiteit organiseren.

Aard van de prijzen: wisselbeker, beschikbaar gesteld door familie Jos Dekkers t.b.v. beste man, vrouw, de fa. Thijs Dekkers t.b.v. beste jongen of meisje; herinneringen voor de winnaars in de verschillende categorieën.

De opzet van het clubkampioenschap blijft onderhevig aan voortdurende evaluatie.

De Werkgroep clubkampioenschap

Namens deze

Peter Hellings