Informatie Nationale Sportweek 2013

Naam organisatie

 SV Fortuna’67

 

Zaaltrimmen

 

S.V. Fortuna '67 heeft veel buitenactiviteiten en als vereniging zijn we er trots op, dat zoveel mensen hier gebruik van willen maken. Maar waar er mensen zijn die graag buiten sporten, zijn er ook mensen die nog liever binnen actief bezig zijn.
Al jarenlang voorziet S.V. Fortuna '67 in deze wens door middel van het aanbieden van zaaltrimmen.
Zaaltrimmen is een sportieve manier om de lichamelijke conditie op peil te houden en zelfs te verbeteren. Maar trimmen is ook lekker ontspannen bezig zijn en bewegen, waarbij het sociale aspect niet uit het oog mag worden verloren. De groep zaaltrimmers bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden, die onder begeleiding van een gediplomeerd train(st)er, in een sporthal of gymzaal op een speelse en ontspannen manier bewegen. Tijdens de trainingen worden rek- en strekoefeningen gedaan, evenals spierversterkende en oefeningen voor verbetering van balans, conditie en coördinatie.
U kunt kiezen uit 2 dagen:

 

Elke maandag van 10.00 uur tot 11.00 uur in Sporthal de Kienehoef, Frederikstraat, Sint Oedenrode

Elke donderdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur in sporthal De Streepen, Sint Oedenrode

 

Loopgroepen (wegatletiek)

 

Ook dit jaar weer start Fortuna’67 op maandag 8 april met een loopgroep voor beginners. Tijdens de trainingen komen alle facetten van de loopsport aan bod en je zult merken dat je conditie er stukken op vooruit gaat. Deze trainingen zijn vooral voor de beginnende lo(o)p(st)ers maar ook de meer geoefende loper kan meedoen. Het sociale contact in deze groep speelt ook een belangrijke rol. Fortuna heeft (actieve) leden van zeer uiteenlopende leeftijden. Iedereen kan zich voor deze 10 trainingen inschrijven, de kosten hiervan bedragen € 10,00. Restitutie vindt plaats na lidmaatschap. Ook meer ervaren lopers kunnen lid worden van Fortuna.
De eerste training begint op maandag 8 april om 19.30 uur. Aansluitend is er een informatieavond over schoenen en kleding.
De training start bij het clubgebouw van Fortuna ’67 aan de Zwembadweg in Sint-Oedenrode.

Inlichtingen, aanmelden en tussentijds afmelden bij Jolanda Eijkemans (0413-473265) of

Leo van Kampen (0413-474746).

De grootste tak van sport binnen Fortuna ´67 is het hardlopen. Lopers op alle niveaus kunnen bij de club terecht. Er wordt in verschillende groepen getraind, zodat iedereen kan deelnemen. Jaarlijks start in april een nieuwe beginnersgroep. De trainingen, verzorgd door gediplomeerde trainers, zijn afwisselend en kunnen bijvoorbeeld op een specifieke wedstrijd worden aangepast. Maar ook de recreatieve loper vindt bij Fortuna ´67 een hele enthousiaste club, waarin de sociale contacten groot zijn. Meerdere malen per jaar wordt de conditie getest door middel van de coopertest en iedere eerste maandag van de maand is er een gezellige koffieavond na de training. De trainingen starten vanaf het clubgebouw.

 

Trainingstijden

 

Maandag : 19.30 – 20.45 uur intervaltraining
Woensdag : 19.30 – 21.00 uur duurloop met lange versnellingen
Vrijdag : 19.30 – 21.00 uur duurloop
Zondag : 09.30 – 11.00 uur duurloop

 

De trainingen kunnen een uitloop van 30 minuten hebben en de loper bepaalt zelf welke trainingen gevolgd worden. Zowel in de bossen als op de weg wordt getraind. Ook in de donkere wintermaanden wordt gezorgd voor een veilige trainingsgelegenheid.

 

Trainer / aanspreekpunt

 

Leon Verrijt : 0413 – 47 94 92

 

Jeugd loopgroep

 

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij Fortuna ’67 beleven hoe leuk hardlopen is. De trainingen worden op een speelse wijze gegeven, maar ook is er aandacht voor degene die willen deelnemen aan wedstrijden. In de zomermaanden vinden de trainingen op de weg en in het park De Kienehoef plaats, in de winter voornamelijk op het grasveld naast het clubgebouw.
Naast de trainingen worden er ook regelmatig activiteiten voor de jeugdgroep georganiseerd, zoals een kamp, Sinterklaasviering en zelfs een speciale carnavalstraining.

 

Trainingstijden

 

Dinsdag 19.00 - 20.00 uur
Donderdag 19.00 - 20.00 uur
Zaterdag 09.00 – 10.00 uur

 

De zaterdagochtendtraining is voor alle leeftijden en is de training speels van karakter;
Op donderdagavond trainen de Pupillen A en B, alsmede de Junioren:
Op de dinsdagavond trainen de Pupiullen A en de Junioren.

 

Trainer / aanspreekpunt:

 

Patrick Sanders: 06 - 51 04 33 36 (trainer op zaterdag en donderdag)
Jos van Uden: 06 10 08 99 81 (trainer op dinsdag)

 

Sportief wandelen

 

Sportief wandelen in groepsverband!!

 

Nieuwe wandelgroep THE FIT WALKERS.
SV Fortuna 67 is weer een nieuwe wandelgroep met naam rijker in 2013.
Op dinsdagavond zijn er 4 groepen actief bij de sportief wandel afdeling van Fortuna begeleid met gediplomeerde trainers en assistenten. Al deze groepen hebben een naam alleen de nieuwste groep van 2012 nog niet. In gezamenlijk overleg is besloten tot de Naam The FIT WALKERS.
In 2012 hebben zij bij de sportiefwandelclub een 10 weken fit programma succesvol afgesloten.
Het eind resultaat was dat 18 wandelaars de 4 daagse in Sint Oedenrode succesvol hebben afgesloten.
Hierna hebben zij besloten om lid te worden van de wandelafdeling en FIT te blijven wandelen.
Ook dit jaar wil de wandelafdeling weer een oproep doen aan iedereen in Sint Oedenrode.
Voor diegene die 10 weken begeleid wil trainen naar de Rooise 4 daagse op 4 t/m 7 juni.
Op Dinsdag avond 26 maart zal er weer een info avond georganiseerd worden, in het clubgebouw aan de zwembadweg 62 om het programma uitleggen. Iedereen is op deze avond welkom en de koffie staat dan klaar.
Fortuna ’67 heeft op dit moment vijf Sportief Wandel Groepen, één op maandag overdag, drie op dinsdag avond en een op donderdag avond. Voor trainingstijdentijden kijk hieronder.
De groepen op dinsdag zijn min of meer ingedeeld naar prestatieniveau van de lopers. Dat wil echter niet zeggen, dat personen die graag samen lopen in verschillende groepen moeten lopen. Want gezelligheid is een belangrijke factor bij ons sportief wandelen.
De afdeling Sportief Wandelen van Fortuna ’67 bestaat nu vijf jaar en telt ongeveer honderd sportieve wandelaars. Deze trainen onder aanvoering van onze 8 gediplomeerde trainers en vier opgeleide assistenten. Twee keer per maand is er op dinsdagavond gelegenheid om in de kantine na de training een kop koffie met elkaar te drinken.
Mocht U belangstelling hebben in sportief wandelen, kom dan naar een van onze trainingen. U mag, bij wijze van proef, vier keer gratis meetrainen voor wij U vragen lid te worden van Fortuna ’67. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met een van onze trainers.

 

Maandagmorgen 9:00 tot 10:30 uur 1 groep
Dinsdagavond 19.00 tot 20.30 uur 3 groepen
Donderdagavond 19.00 tot 20.30 uur 1 groep

 

De trainingen kunnen een uitloop van 30 minuten hebben.
Locatie/Vertrekpunt: Clubgebouw Fortuna ‘67

 

Trainers

Nico de Bruin               0413 - 47 57 98
Hans van Rossum        0413 - 47 65 97
George Zoontjens       0413 - 47 67 48

 

Nordic Walking

 

Waarom Nordic Walking:
Nordic Walking is een sport voor jong en oud.
Nordic Walking is een sport welke, mits goed uitgevoerd, alleen maar voordelen heeft.
Nordic Walking niet iets speciaal is voor bergwandelingen, maar uitermate geschikt is om in Nederland actief in de buitenlucht met heel veel spieren plezierig bezig te zijn.
Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen.
Tijdens Nordic Walking zet je jezelf niet alleen met je voeten af, maar ook wordt je armzwaai gebruikt om jezelf via de Nordic Walking poles af te zetten.
Nordic Walking zorgt ervoor dat het (sport)wandelen effectiever wordt omdat met name rug-, schouder-, en armspieren, door het gebruik van de poles, intensief gebruikt worden.
Ter kennismaking met deze tak van de wandelsport organiseert SV Fortuna’67 regelmatig Nordic Walking clinics en Nordic Walking techniekcursussen bij ons clubgebouw aan de Zwembadweg in Sint Oedenrode.
Deze techniekcursussen bestaan uit 3 lessen welke zaterdagochtend worden gegeven; ze duren 70-90 min. per les. De cursussen worden gegeven door gediplomeerde trainers. De kosten voor de cursus bedragen € 30,=. Bij de cursus maakt u gebruik van de professionele Nordic Walking stokken(poles) die wij ter beschikking stellen.

 

Trainingstijden

 

Zaterdagmorgen 9:00 tot 10:30 uur

 

De trainingen kunnen een uitloop van 30 minuten hebben.

Locatie/Vertrekpunt:

Clubgebouw Fortuna ‘67

 

Om afwisseling in de te wandelen routes te krijgen, wordt elke eerste zaterdag van de maand vanuit een ander vertrekpunt gestart dan het clubgebouw. En indien mogelijk drinken we na afloop van die tocht van ongeveer twee uur op kosten van Fortuna een kopje koffie of thee.

 

Trainers

 

Nico de Bruin 0413 - 47 57 98
Hans van Rossum 0413 - 47 65 97

 

Mountainbike

 

MTB Sint-Oedenrode is een officiële vereniging, die aangesloten is bij de NTFU en onderdeel uitmaakt van Fortuna ’67. Het is een club enthousiaste mountainbikers, die zowel op de weg als door de bossen fietsen. Iedereen die houdt van sportief bezig zijn en een drankje op zijn tijd kan deelnemen. Jaarlijks wordt een zomer- en een winterkalender samengesteld, waarin trainingen, wedstrijden en speciale activiteiten vermeld staan. Zo staan er ieder jaar een tijdrit, een weekend Egmond in de winter, fietsen in Duitsland in de zomer en de wielerklassieker Diekirch-Valkenswaard op de planning. Voor meer info, bekijk dan de speciale Fortuna-mountainbikesite: http://fortunabikers.webklik.nl/ 

 

Trainingstijden

 

Zondag : 08.30 uur vertrek
Donderdag : 18.30 uur vertrek (extra in de zomermaanden)

Verzamel- en vertrekpunt:

Drankenhandel Fons van Boxmeer, Deken van Erpstraat 20, Sint-Oedenrode

 

Trainer / aanspreekpunt

Jos Dekkers : 0413 – 47 80 05