ATB verslag november 2013

 

Beste lezer,

November, de maand van veel regen.

-          Zondag 3 november de voorspellingen zijn somber maar de dag zelf gaf een mooie zondagochtend met een opkomende zon. 55 Kilometer met de mountainbike afgelegd in de omgeving van Bedaf, Slabroek en de Maashorst.

-          Zondag 10 november de week voorafgaand en de ochtend naar de veldtoertocht van Zeeland hebben we veel regen gezien waardoor de verwachtingen heel negatief waren. Eenmaal begonnen aan de 48 km route waren de verwachtingen al snel weggevaagd omdat de route er mooi bij lag.

-          Zondag 17 november een jubileum veldtoertocht in stiphout, de 20e editie. In deze jubileum tocht is een afstand van 60 km toegevoegd. Deze tocht voor mountainbikers gaat over volledig uitgezette routes in de Stiphoutse bossen, daarbij gaat de 60 km route over het “Dak van Brabant en de Gulberg.

-          Zondag 24 november op de agenda stond de toertocht van zijtaart. Lekker dichtbij waardoor de mountainbikers alweer om 11:00 uur thuis gearriveerd waren, waarbij natuurlijk een warme cappuccino bij thuiskomst klaar stond.

 

Wat is er geleerd deze maand:

1)      Uitgepijlde route door middel van linten blijft lastig navigeren.

2)      Steeds meer leden een 29-er (wielhoogte) gaan rijden.

 

Per 30 november staat nog steeds Edwin Eijkemans  aan de leiding met totaal 826 km. Is deze Edwin nog te verslaan???

 

Een sportieve fietsgroet,

De fortunabikers