Reglement Clubrecords



REGLEMENT CLUBRECORDS S.V. FORTUNA ‘67

Geldig vanaf 1 oktober 2008

1. Benoeming

De S.V. FORTUNA ‘67-Recordcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De bezetting wordt aangesteld door het bestuur. De duur van de benoeming is voor onbepaalde tijd.

2. Reglement – algemeen

  • Tenzij hierna anders aangegeven geldt voor de clubrecords van S.V. FORTUNA ‘67 het laatste wedstrijdreglement van de KNAU inclusief alle eventuele aanvullingen, verder hierna genoemd "KNAU-reglement".
  • Clubrecords kunnen uitsluitend worden gevestigd door leden van S.V. FORTUNA ‘67 in wedstrijden genoemd onder punt 3+ 5.2. Het lid dient in het bezit te zijn van een geldige KNAU wedstrijdlicentie en wedstrijdlid te zijn van S.V. FORTUNA ‘67.

3. Officiële wedstrijden

  • De door een deelnemer geleverde recordprestatie wordt slechts erkend als deze is geleverd in een officiële wedstrijd(*) die is gehouden onder auspiciën van de KNAU(**) of een andere bij de IAAF aangesloten organisatie, waarbij gebruik is gemaakt van materiaal dat aan de KNAU regels voldoet. Het record moet zijn gevestigd in een betrouwbare en naar behoren georganiseerde wedstrijd, die volgens de regels van het KNAU-reglement werd verwerkt en die van tevoren werd aangekondigd en door de KNAU werd goedgekeurd.

(*): S.V. FORTUNA ‘67 houdt aparte recordlijsten bij voor :

  • Baanwedstrijden
  • Indoorwedstrijden
  • Wegwedstrijden
  • Prestaties op bijzondere onderdelen (waarin de records " bijzondere verrichtingen" worden genoemd)

(**): Daar waar KNAU staat, kan men ook de nationale Atletiek Bond van een ander land lezen, zoals de KBAB (voor België) of de DLAV (voor Duitsland)

4 Onderdelen

  • Onderdelen waarop S.V. FORTUNA ‘67-clubrecords gevestigd kunnen worden zijn de onderdelen die in het KNAU reglement genoemd worden als "aanbevolen wedstrijdprogramma" voor de betreffende categorie met daarbij een enkele toevoeging wat betreft onderdelen die tijdens S.V. FORTUNA ‘67 clubkampioenschappen "vaste" onderdelen zijn.:
  • Zie bijlage B1 voor de baanonderdelen voor Vrouwen (van pupil t/m masters)
  • Zie bijlage B2 voor de baanonderdelen voor Mannen (van pupil t/m masters)
  • Zie bijlage I2 voor de indooronderdelen voor Mannen (van pupil t/m masters)
  • Zie bijlage W1 voor de wegonderdelen voor Vrouwen
    • Zie bijlage W2 voor de wegonderdelen voor Mannen
  • Zie bijlage I1 voor de indooronderdelen voor Vrouwen (van pupil t/m masters)
  • Omwille van de ruimte en overzichtelijkheid worden de onderdelen die (nog) vacant zijn hier niet expliciet vermeld. Deze vacante records kunnen in de bovengenoemde bijlagen worden opgezocht.

5. S.V. FORTUNA ‘67- Clubrecord erkenning:

5.1. Voorwaarden voor erkenning Clubrecord


Van een S.V. FORTUNA ‘67-clubrecord erkenning kan pas sprake zijn als:

  • De prestatie is geleverd tijdens officiële wedstrijden (zie 3 + 5.2)(trimlopen e.d. komen dus niet in aanmerking)
  • De prestatie in een officiële wedstrijduitslag staat vermeld (internet, papieren uitslag)
  • De goedkeuring van de Recordcommissie heeft verkregen. Relevant daarbij kan zijn:
  • Kan er op het aangemelde onderdeel een clubrecord worden gevestigd/verbeterd of dient het als "Bijzondere verrichting" te worden geregistreerd (in de Bestenlijsten)?
  • Is het nieuwe record beter dan het oude bestaande record in de betreffende klasse? (*)
  • Bestaan er geen sterke twijfels over de juistheid van de prestatie? De S.V. FORTUNA ‘67 Recordcommissie beslist uiteindelijk over het wel/niet honoreren van records en zal bij afwijzing de argumentatie daarvoor publiceren (in record lijsten en/of clubblad)
  • Is de record prestatie binnen redelijke termijn bekend bij de Recordcommissie?
  • Is bij werpnummers het materiaal gewogen en is het meetlint of de meetapparatuur controleerd
  • In geval een recordprestatie in een bepaalde categorie ook een record blijkt te zijn in een naast hogere categorie, zal dit record in deze hogere categorie niet als clubrecord worden geaccepteerd. Als het onderdeel niet wordt gedaan door de eigen categorie maar wel door de naast hogere categorie wordt het onderdeel bij de desbetreffende hogere categorie opgenomen in de Bestenlijsten. In de bestenlijst wordt achter de naam en prestatie de originele categorie vermeld in de hogere categorie.(**)

(*): Clubrecords bij S.V. Fortuna ‘67 kunnen alleen voor die klasse worden verbeterd waarin de atle(e)t(e) qua leeftijd is ingedeeld ten tijde van het leveren van de record prestatie!.

(**) Voorbeeld-1: Een Jongen C doet bij de Jongens B mee aan het verspringen en springt verder dan het club- record bij de Jongens-C én de Jongens-B. Alleen het clubrecord Jongens-C wordt verbeterd!

Voorbeeld-2: Een Jongen B doet bij de Jongens A mee aan de "110mH op Jongens_A hoogte" en loopt daarbij een tijd die beter is dan het bestaande clubrecord bij de Jongens A. Deze prestatie komt wel in de Bestenlijsten (Aller Tijden) met
vermelding van de categorie waarin de atleet qua leeftijd is ingedeeld, maar is geen clubrecord bij de Jongens-A!

5.2 Toegestane condities waaronder een clubrecord werd gevestigd:

In afwijking van het KNAU-reglement, hanteert de S.V. Fortuna ‘67 Recordcommissie een wat soepeler opstelling ten aanzien van een aantal zaken rondom wedstrijden. Clubrecords van S.V. Fortuna ‘67-leden kunnen ook worden erkend als ze zijn gevestigd onder de volgende condities/situaties:

  • Tijdens een wedstrijdonderdeel waaraan jongens en meisjes of mannen en vrouwen tegelijk hebben deelgenomen
  • Er slechts 1 deelne(e)m(st)er of 1 estafetteploeg op het onderdeel is uitgekomen (recordbreker zelf)
  • Er in een hogere leeftijdsklasse op een eigen klasse recordonderdeel is uitgekomen
  • De prestatie gemeten is met handtijd (Elektronische tijd dus geen vereiste)
  • Bij indoorwedstrijden gebruikte rubberen kogels worden geaccepteerd
  • Het ontbreken van windmeting of te hoge waarde voor de gemeten rugwind voor het onderdeel.
  • Tijdens een van tevoren aangekondigde onderlinge wedstrijd met bekwame, bevoegde juryleden en inachtneming van de KNAU reglementen

5.3 Pupillenreglement

Het KNAU-reglement is hier onverkort van kracht. Het volgende wordt expliciet vermeld:

  • Pupillen mogen slechts in hun eigen leeftijdsklasse uitkomen.
  • Het is niet toegestaan dat pupillen jongens en/of meisjes alleen aan de 600m of 1000mtr deelnemen en niet aan de meerkamp van die dag. Een eventueel recordprestatie op de genoemde afstanden kan dan niet worden gehonoreerd.

6. Recordaanvraag en publicatie

  • De aanvraag van een clubrecord dient binnen 2 maanden(*) te geschieden op het desbetreffende record-formulier dat volledig ingevuld moet worden De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor de indiening en het aanleveren van de benodigde gegevens. Het daarvoor benodigde formulier ligt in het clubgebouw (in het clubrecord boek)

(*): Toelichting: In het begin zullen de prestaties van de leden nog door de Recordcommissie worden bijgehouden. Bij wedstrijden in het buitenland of wedstrijden waar een enkele Fortunees uitkomt, zal echter zelfinitiatief van de aspirant - recordhouders gaan gelden. Geen aanvraag, betekent ook geen record. Het is nou eenmaal onhaalbaar voor de Recordcommissie om van iedereen alle wedstrijd resultaten te weten te komen. Ook het doorgeven van de geleverde prestaties aan de wedstrijdsecretaris uitwedstrijden (dus niet alleen de records!) is van wezenlijk belang om de Bestenlijsten up-to-date en historisch juist te houden!

  • De recordaanvragen/honoreringen worden door de Recordcommissie periodiek (in de Fortunabode) en doorlopend (op de website) gepubliceerd. Gestreefd wordt tevens naar publicatie in het clubrecord boek in het clubgebouw; Gestreefd wordt naar zoveel mogelijke gelijktijdige publicatie.

7. Record erkenning

  • Binnen een 2 weken na publicatie van een recordaanvraag kunnen bezwaren tegen een recordaanvraag/erkenning schriftelijk bij de recordcommissie worden ingediend. De commissie neemt zo spoedig mogelijk na het ontvangen van het bezwaar een beslissing, die bij de daaropvolgende publicatie wordt medegedeeld.
  • Als een prestatie als record is afgewezen moet deze afwijzing met redenen omkleed worden gepubliceerd(*). Tegen deze afwijzing is er, binnen een termijn van 2 weken, nog een bezwaar mogelijk. Het daarna te vellen besluit van de recordcommissie is bindend.

(*): Toelichting: Het is correct om - in navolging van het KNAU-reglement – een afwijzing toe te lichten en een bezwaarmogelijkheid te geven.

  • Bij publicatie van een recordaanvraag kan door de Recordcommissie om nadere inlichtingen gevraagd worden. Aanvrager heeft dan 1 maand de tijd om de gevraagde gegevens aan te leveren. Als dit zonder opgaaf van redenen niet gebeurt wordt de aanvraag automatisch afgewezen.
  • Mocht na erkenning of afwijzing belangrijke nieuwe aanvullende of ontbrekende informatie bekend wordt die de erkenning niet meer tegen hoeft te houden of aanleiding geven het record alsnog af te wijzen neemt de recordcommissie hier een bindende uitspraak in.

(*): Toelichting: In het KNAU-reglement wordt gesproken over "op eerste verzoek". We willen op verenigingsniveau wat soepeler zijn, maar aanvragen mogen geen half jaar op het publicatiebord hangen omdat er geen uitslag of noodzakelijke informatie wordt aangeleverd.

8. Windmeting

Normaliter mag het windvoordeel niet meer zijn dan 2 meter per seconde. Wind moet altijd gemeten worden bij loopnummers tot en met 200 meter evenals verspringen en hink-stapspringen. Bij een meerkamp totaalprestaties is een windvoordeel van 4 m/s toegestaan.

Omdat er echter bij S.V. Fortuna ‘67 al vanaf de samenstelling van de eerste recordlijsten in het verleden bij honorering van clubrecords geen onderscheid gemaakt werd (of kon worden) in prestaties met al dan niet (te?) groot rugwindvoordeel (*), kunnen ook prestaties met te groot windvoordeel als clubrecord erkend worden. Als er geen windmeting beschikbaar is, maar de wedstrijdorganisatie verklaart dat de windsnelheid verwaarloosbaar is, staat ook dit de erkenning van een clubrecord niet in de weg (**).

(*): Vaak was er helemaal geen windmeter beschikbaar!

(**): In de publicaties zal zoveel mogelijk aangegeven worden dat de prestatie met teveel rugwind is behaald. Indien er met een teveel aan rugwind (meer dan 2,0 m/sec), een snellere tijd gelopen wordt, dan wordt dit wel vermeld als clubrecord met vermelding van de rugwind.
Echter de snelste (elektronische) tijd met toegestane wind blijft eveneens vermeld staan.

9. Handmatige en Elektronische Tijdmeting

  • De door de jury en wedstrijdleiding vastgestelde handmatige tijdwaarneming wordt als juist aanvaard, ook bij minder dan drie waarnemingen.
  • Elektronische tijdwaarneming wordt zondermeer als juist geaccepteerd.
  • Afstanden tot en met 200 meter 0,24 seconden
  • Afstanden boven 200 meter tot en met 400 meter 0,14 seconden
  • Afstanden boven 400 meter Geen correctie.
  • Als overgangsregeling worden de bestaande records met handgeklokte tijden op alle afstanden gehandhaafd. S.V. Fortuna ‘67 streeft er naar op alle afstanden t/m 400mtr uiteindelijk alleen elektronisch gemeten records te hebben.
  • Om handgeklokte tijden met elektronische tijden te kunnen vergelijken (voor eventuele record honorering) worden op handgeklokte tijden de volgende correcties toegepast (bijtellingen):
  • De handtijden worden gegeven in tienden van seconden, nl. 10,1; de elektronische tijden worden gegeven in honderdsten van seconden, nl. 10,10. Als het verschil tussen handtijd, en elektronische tijd kleiner is dan 0,24 seconden (bij 400m 0,14 seconden), dan worden zowel handtijd als elektronische tijd opgenomen als clubrecord.
    Is de elektronische tijd sneller dan de handtijd , dan verdwijnt handtijd van de lijst van Clubrecords. (maar blijft natuurlijk wel in de bestenlijsten)
  • In recordlijsten wordt zoveel mogelijk aangegeven of het om handgeklokte (in tienden van seconden) of elektronische tijden (in honderdsten van seconden) gaat.

10. Wegwedstrijden

  • Voorwaarden voor erkenning van wegrecords zijn onder meer:
  • De bruto gelopen tijd is de in aanmerking komende prestatie
  • De wedstrijd moet een officiële KNAU-wedstrijd zijn.
  • De lengte van het parcours dient nauwkeurig vastgesteld te zijn en er mag niet afgesneden kunnen worden.
  • De afstanden die voor de wegrecords in aanmerking komen zijn - per leeftijdscategorie - ontleend aan "Het aanbevolen wedstrijdprogramma van de KNAU" en zijn te vinden in de bijlagen W1 en W2. Wegrecords kunnen gevestigd worden vanaf B junioren.

11 Slot

  • In geval van twijfel beslist de recordcommissie en is de uitspraak bindend.

Opgesteld 10 september 2008

De record Commissie:

Peter Hellings,

Rikie Huyberts

Jos van Uden



BIJLAGE B1 S.V. FORTUNA ‘67 - BAANRECORDS VROUWEN

Meisjes pupillen C

  • 40 m , 600 m
  • 4 x 40 m estafette (bij voorkeur in pendelvorm.)
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Balwerpen (80 - 100 g)
  • 4 kamp (40-ver-bal-hoog)

Meisjes pupillen B

  • 40 m, 1 000 m
  • 4 x 40 m estafette (bij voorkeur in pendelvorm .)
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg), Balwerpen (140 - 160 g)
  • 4 kamp (40-ver-bal-hoog)

Meisjes pupillen A

  • 60 m, 1 000 m
  • 4 x 60 m estafette
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg), Balwerpen (170 - 200 g)
  • 4 kamp (60-ver-kogel-hoog)

Meisjes D

  • 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • 60 m horden (0,762 m);
  • 4 x 60 m;
  • Snelwandelen: 1 000 m, 3 000 m;
  • Hoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (2 kg), discuswerpen (0,75 kg), speerwerpen (400 gram);
  • 6-kamp

Meisjes C

  • 80 m, 150 m, 600 m, 1 000 m, 1 500 m;
  • 80 m horden (0,762 m), 300 m horden (0,762 m);
  • 4 x 80 m;
  • Snelwandelen: 1 000 m, 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (3 kg), discuswerpen (1 kg), kogelslingeren (3 kg), speerwerpen (600 gram);
  • 7-kamp

Meisjes B

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, Engelse mijl (1609 m), 3 000 m;
  • 100 m horden (0,762 m), 400 m horden (0,762 m);
  • 4 x 100 m, Zweedse estafette;
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (3 kg), discuswerpen (1 kg), kogelslingeren (3 kg), speerwerpen (600 gram);
  • 7-kamp.

Meisjes A

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, Engelse mijl (1609 m), 2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m;
  • 100 m horden (0,84 m), 400 m horden (0,762 m), 3 000 m hindernis (0,762 m);
  • 4 x 100 m, 4 x 400 m, Zweedse estafette
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (4 kg), discuswerpen (1 kg), kogelslingeren (4 kg), speerwerpen (600 gram);
  • 7-kamp.

Dames Senioren

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 25 000 m, 30 000 m, 1 uur;
  • 100 m horden (0,84 m), 400 m horden (0,762 m), 3 000 m hindernis (0,762 m);
  • 4 x 100 m, 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, Zweedse estafette, Olympische estafette;
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (4 kg), discuswerpen (1 kg), kogelslingeren (4 kg), speerwerpen (600 gram);
  • 7-kamp, 10 kamp.

Vrouwen Masters

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
  • 2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 25 000 m, 30 000 m, 1 uur;
  • 80 m horden (V40 en ouder), 100 m horden (V35), 300 m horden (V50 en ouder),
    400 m horden (V35 t/m V45), 2 000 m hindernis; 3)
  • 4 x 100 m, 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, Zweedse estafette, Olympische estafette;
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren, speerwerpen, gewichtwerpen; 2)
  • 5-kamp, 7-kamp, werpvijfkamp 2);

1) :Hoogten en tussenafstanden: zie tabel in hoofdstuk 7 van het KNAU wedstrijdreglement.

2):Voor specificaties, maten en gewichten: zie tabellen in hoofdstuk 7 van het KNAU wedstrijdreglement

3): De hindernissen en de hindernis voor de waterbak moeten voor V35 0,722 m + 0,003 m en tenminste 3,96 m breed zijn.

Hordehoogtes:

Leeftijdscategorie       Afstand            Hoogte Leeftijdscategorie       Afstand Hoogte

V60+                            80                    0,686               V60+                            300          0,686

V50-V55                       80                    0,762               V50-V55                       300          0,762

V40-V45                       80                     0,762              V40-V45                       400         0,762

V35                             100                  0,840               V35                              400         0,762

Gewichten(in kg, voor speerwerpen in gram.):

Leeftijd Kogelstoten Discuswerpen Speerwerpen Kogelslingeren Gewichtwerpen

V35-V45 4                       1                         600                    4                 9,080

V50-V55 3                       1                         500                    3                 7,260

V60+     3                      1                         400                    3                 5,450

BIJLAGE B2 S.V. FORTUNA ‘67 – BAANRECORDS MANNEN

Jongens pupillen C

  • 40 m , 600 m
  • 4 x 40 m estafette (bij voorkeur in pendelvorm.)
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Balwerpen (80 - 100 g)
  • 4 kamp (40-ver-bal-hoog)

Jongens pupillen B

  • 40 m, 1 000 m
  • 4 x 40 m estafette (bij voorkeur in pendelvorm .)
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg), Balwerpen (140 - 160 g)
  • 4 kamp (40-ver-bal-hoog)

Jongens pupillen A

  • 60 m, 1 000 m
  • 4 x 60 m estafette
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg), Balwerpen (170 - 200 g)
  • 4 kamp (60-ver-kogel-hoog)

Jongens D

  • 80 m, 600 m, 1 000 m;
  • 80 m horden (0,762 m);
  • 4 x 80 m;
  • Snelwandelen: 1 000 m, 3 000 m;
  • Hoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (3 kg), discuswerpen (1 kg), speerwerpen (400 gram);
  • 7-kamp

Jongens C

  • 100 m, 150 m, 600 m, 800 m, 1 500 m;
  • 100 m horden (0,84 m), 300 m horden (0,762 m);
  • 4 x 100 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m, ½ uur;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (4 kg), discuswerpen (1 kg), kogelslingeren (4 kg), speerwerpen (600 gram);
  • 8-kamp

Jongens B

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, Engelse mijl (1609 m), 3 000 m;
  • 110 m horden (0,914 m), 400 m horden (0,84 m), 2 000 m hindernis (0,914 m);
  • 4 x 100 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, Zweedse estafette;
  • Snelwandelen: 5 000 m, 10 000 m, 1 uur;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (5 kg), discuswerpen (1,5 kg), kogelslingeren (5 kg), speerwerpen (700 gram);
  • 9-kamp.

Jongens A

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 15 000 m;
  • 110 m horden (1,00 m), 400 m horden (0,914 m), 3 000 m hindernis (0,914 m);
  • 4 x 100 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, Zweedse estafette;
  • Snelwandelen: 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 1 uur;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (6 kg), discuswerpen (1,75 kg), kogelslingeren (6 kg), speerwerpen (800 gram);
  • 5-kamp, 10-kamp.

Heren Senioren

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 25 000 m, 30 000 m, 1 uur;
  • 110 m horden (1,067 m), 400 m horden (0,914 m), 3 000 m hindernis (0,914 m);
  • 4 x 100 m, 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, 4 x 1 500 m, Zw. estafette, Ol. estafette;
  • Snelwandelen: 10 000 m, 20 000 m, 30 000 m, 50 000 m, 1 uur, 2 uur;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (7,26 kg), discuswerpen (2 kg), kogelslingeren (7,26 kg),
    speerwerpen (800 gram);
  • 5-kamp, 10-kamp.

Mannen Masters

  • 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 25 000 m, 30 000 m, 1 uur;
  • 80 m horden (M70 en ouder), 100 m horden (M50 t/m M65), 110 m horden (M40 + M45),
    300 m horden (M60 en ouder), 400 m horden (M40 t/m M55),
    2 000 m hindernis (M60 en ouder), 3 000 m hindernis; 3)
  • 4 x 100 m, 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m, 4 x 1 500 m,
    Zweedse estafette, Olympische estafette;
  • Snelwandelen: 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m, 20 000 m, 30 000 m, 50 000 m, 1 uur, 2 uur;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren, speerwerpen, gewichtwerpen; 2)
  • · 5-kamp, 10-kamp, werpvijfkamp; 2)

1) :Hoogten en tussenafstanden: zie tabel in hoofdstuk 7 van het KNAU wedstrijdreglement

2) :Voor specificaties, maten en gewichten: zie tabellen in hoofdstuk 7 van het KNAU wedstrijdreglement.

3) : De hindernissen en de hindernis voor de waterbak moeten voor M60+ en M40-M55 respectievelijk 0,722 m + 0,003 m en 0,914 m ± 0,003 m hoog en tenminste 3,96 m breed zijn.

Hordehoogten:

Leeftijdscategorie       Afstand            Hoogte Leeftijdscategorie       AfstandHoogte

M80+                            80 m                0,686 m            M80+                            300 m      0,686 m

M70-M75                      80 m                0,762 m            M70-M75                      300 m    0,686 m

M60-M65                      100 m   0,840 m            M60-M65                      300 m      0,762 m

M50-M55                      100 m   0,914 m            M50-M55                      400 m    0,840 m

M40-M45                      110 m   1,000 m            M40-M45                      400 m    0,914 m

Gewichten (in kg, voor speerwerpen in gram.):

Leeftijd Kogelstoten Discuswerpen Speerwerpen Kogelslingeren Gewichtwerpen

M40-M45           7,26                 2                      800                  7,26                             15,880

M50-M55           6                     1,5                   700                  6                                  11,340

M60-M65           5                     1                      600                  5                                  9,080

M70-M75           4                     1                      500                  4                                  7,260

M80+                4                     1                      400                  4                                  5,450

BIJLAGE I 1 S.V. FORTUNA ‘67 – INDOORRECORDS VROUWEN

Meisjes pupillen C

  • 40 m , 600 m
  • Verspringen, Hoogspringen,

Meisjes pupillen B

  • 40 m, 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg),
  • 3 kamp (40-kogel-hoog)

Meisjes pupillen A

  • 40 m, 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg),
  • 3 kamp (40-kogel-hoog)

Meisjes D

  • 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • 50 m horden (0,762 m), 60 m horden (0,762 m);
  • Hoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (2 kg);
  • 4-kamp.

Meisjes C

  • 50 m, 60 m, 600 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m;
  • 50 m horden (0,762 m), 60 m horden (0,762 m);
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (3 kg);
  • 4-kamp.

Meisjes B

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 3 000 m;
  • 50 m horden (0,762 m), 60 m horden (0,762 m);
  • 4 x 200 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (3 kg);
  • 5-kamp.

Meisjes A

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden (0,84 m), 60 m horden (0,84 m);
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (4 kg);
  • 5-kamp.

Dames Senioren

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden (0,84 m), 60 m horden (0,84 m);
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (4 kg);
  • 5-kamp.

Vrouwen Masters

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609 m),
    2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden, 60 m horden; 1)
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 2 000 m, 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten; 2)
  • 5-kamp.

1) :Hoogten en tussenafstanden: volgens KNAU wedstrijdreglement

2) :Voor specificaties, maten en gewichten: zie KNAU wedstrijdreglement

Hordehoogte 50 /60 m horden indoor:

Leeftijdscategorie       Hoogte

V60+                            0,686 m

V50, V55, V45, V40 0,762 m

V35                              0,840 m

Gewichten:

Leeftijd                       Kogelstoten

V35-V45                       4 kg

V50, V55, V60+             3 kg

BIJLAGE I 2 S.V. FORTUNA ‘67 – INDOORRECORDS MANNEN

Jongens pupillen C

  • 40 m , 600 m
  • Verspringen, Hoogspringen,

Jongens pupillen B

  • 40 m, 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg),
  • 3 kamp (40-kogel-hoog)

Jongens pupillen A

  • 40 m, 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • Verspringen, Hoogspringen,
  • Kogelstoten (2 kg),
  • 3 kamp (40-kogel-hoog)

Jongens D

  • 50 m, 60 m, 600 m, 1 000 m;
  • 50 m horden (0,762 m), 60 m horden (0,762 m);
  • Hoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (3 kg);
  • 4-kamp.

Jongens C

  • 50 m, 60 m, 600 m, 800 m, 1 500 m;
  • 50 m horden (0,84 m), 60 m horden (0,84 m);
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen;
  • Kogelstoten (4 kg);
  • 5-kamp.

Jongens B

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 3 000 m;
  • 50 m horden (0,914 m), 60 m horden (0,914 m);
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (5 kg);
  • 7-kamp.

Jongens A

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609
  • m), 2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden (1,00 m), 60 m horden (1,00 m);
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (6 kg);
  • 7-kamp.

Mannen

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609
  • m), 2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden (1,067 m), 60 m horden (1,067 m);
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 5 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten (7,26 kg);
  • 7-kamp.

Mannen Masters

  • 50 m, 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 000 m, 1 500 m, 1 Engelse mijl (1609
  • m), 2 000 m, 3 000 m, 5 000 m;
  • 50 m horden, 60 m horden; 1)
  • 4 x 200 m, 4 x 400 m, 4 x 800 m;
  • Snelwandelen: 2 000 m, 3 000 m;
  • Hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen;
  • Kogelstoten; 2)
  • 5-kamp, 7-kamp.

1) :Hoogten en tussenafstanden: zie KNAU wedstrijdreglement

2) :Voor specificaties, maten en gewichten: zie KNAU wedstrijdreglement.

Hordehoogte 50 m / 60 m horden indoor:

Leeftijdscategorie Hoogte

M80+                            0,686 m

M70-M75                       0,762 m

M60-M65                       0,840 m

M50-M55                       0,914 m

M40-M45                       0,100 m

Gewichten:

Leeftijdscategorie Kogel

Mannen M40-M45           7,26 kg

M50-M55                       6 kg

M60-M65                       5 kg

M70, M75, M80+            4 kg

BIJLAGE W 1 S.V. FORTUNA ‘67 – WEGRECORDS VROUWEN

Meisjes B

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km);
  • Snelwandelen: 3 km, 5 km.

Meisjes A

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, halve marathon (21,098 km);
  • Ekiden (halve marathonestafette);
  • Snelwandelen: 3 km, 5 km, 10 km.

Vrouwen

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, 25 km;
  • Halve marathon (21,098 km), marathon (42,195 km), 100 km, 24 uur;
  • Ekiden (marathonestafette);
  • Snelwandelen: 3 km, 5 km, 10 km.

Vrouwen Masters

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, 25 km;
  • Halve marathon (21,098 km), marathon (42,195 km), 100 km, 24 uur;
  • Ekiden (marathonestafette);
  • Snelwandelen: 3 km, 5 km, 10 km, 20 km.

BIJLAGE W 2 S.V. FORTUNA ‘67 – WEGRECORDS MANNEN

Jongens B

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km);
  • Snelwandelen: 5 km, 10 km, 1 uur.

Jongens A

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, halve marathon (21,098 km);
  • Ekiden (halve marathonestafette);
  • Snelwandelen: 5 km, 10 km, 20 km, 1 uur.

Mannen

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, 25 km, 30 km;
  • Halve marathon (21,098 km), marathon (42,195 km), 100 km, 24 uur;
  • Ekiden (marathonestafette);
  • Snelwandelen: 10 km, 20 km, 30 km, 50 km, 1 uur, 2 uur.

Mannen Masters

  • 10 km, 15 km, 10 Engelse mijl (16,090 km), 20 km, 25 km, 30 km;
  • Halve marathon (21,098 km); marathon (42,195 km), 100 km, 24 uur;
  • Ekiden (marathonestafette);
  • Snelwandelen: 5 km, 10 km, 20 km, 30 km, 50 km, 1 uur, 2 uur.