Sponsoractie Inloophuis de Eik

Goed Doel, Goed Gevoel.

 

Ergens tussen 16 en 21, ergens tussen 1½ en 2½, ergens tussen moe en uitgeteld besef ik dat ik mezelf loop te pijnigen, en vraag ik mij af waar ik het voor doe.
Het standaard antwoord : “Het is goed voor je” voldoet niet langer. Ik geloof al kilometers niet meer dat het goed is. Ergens ver weg uit mijn geheugen weet ik nog naar boven te brengen dat ik me erná, soms pas de dag erna, beter zal voelen. En ik herinner me vaag, dat ik er straks trots op zal zijn. En ook dat kan dagen duren.
Maar sinds kort heb ik een nieuwe, een betere oplossing. Ik loop voor een doel.
Voor een goed doel. En als ik nu ergens tussen 16 en 21, ergens tussen 1½ en 2½, ergens tussen moe en uitgeteld, mezelf afvraag waar ik het voor doe, dan weet ik het.
En dat voelt goed. Goed Doel, Goed Gevoel.
Ik loop voor “de Eik”, een inloophuis voor kankerpatiënten, in Eindhoven.
Jaarlijks krijgen zij zo’n 6000 bezoeken van mensen met kanker en hun familieleden.
Zij geven voorlichting, in de vorm van folders, boeken en lezingen. Maar vooral bieden zij een luisterend oor.
Aan mensen ergens tussen ziek en beter, aan mensen ergens tussen ziek en dood, aan mensen waarvan de toekomst nog niet duidelijk is, of aan mensen die de dood van een naaste nog moeten verwerken.
Dat gebeurt voor het grootste deel door vrijwilligers (iets voor jou ?). Van hun begroting wordt ieder jaar het grootste deel ingevuld door giften. Een van de methodes om geld in te zamelen is bijzonder interessant voor hardlopers.
Je kunt je aanmelden als Sponsorloper voor “de Eik”. Je belooft dan dat je minstens 25 euro aan sponsorgeld op zult halen voor “de Eik” door het lopen van de (halve) Marathon van Eindhoven. Je mag ook een kortere afstand lopen. Daarvoor in ruil krijg je een shirt van “de Eik”.
Maar bovenal krijg je het hierboven genoemde goede gevoel. Dus geef je op als Sponsorloper en je zult ergens tussen 16 en 21, ergens tussen 1½ en 2½, ergens tussen moe en uitgeteld het gevoel krijgen dat je weet waarvoor je het doet.
En dat voelt goed. Dat is extra genieten van zo’n prestatie.
Voor meer informatie over Sponsorlopers voor “de Eik” kun je terecht op internet www.inloophuis-de-eik.nl

Dus geef je op als Sponsor of Sponsorloper ! Goed Doel, Goed Gevoel !

Bij boorbaat dank namens de Eik, en de kankerpatiënten