Verslag Hoge Veluwe loop 10-10-2010

Wij van groep 4 van Fortuna besloten om met 10 mensen te gaan lopen in Hoenderloo op de Hoge Veluwe omdat de halve marathon van Eindhoven voor ons nog net te hoog gegrepen was. Op zondagmorgen om 10.30 uur verzamelen we bij Anja en met 9 mensen zijn we afgereisd. Nicole zouden we daar treffen want die was bij haar ouders op bezoek, die daar wonen. De reis verliep (op een plantje na) goed en rond 12.15 uur kwamen we aan, auto parkeren en naar de inschrijving. Daar kreeg je je nummer en als je dat aan de poort liet zien mocht je “gratis” naar binnen. Het was een prachtige dag en met deze omgeving moest het met het lopen wel goed komen.

Op een groot grasveld stonden verschillende grote tenten waar men zich o.a. in kon omkleden, laten masseren en spullen in bewaring geven. Ook was er live muziek en optredens van artiesten (soort poppenkast) dus ook aan de jongere deelnemers was gedacht. Eerst een bakje koffie gepakt met zijn allen en daarna zijn we ons gaan omkleden, goed warm gelopen en om 13.30 uur zijn we gestart voor de 10 km. Er liepen ruim 900 mensen de 10 km dus in het begin was het druk. Omdat wij achteraan gestart waren moesten we er veel inhalen maar dat ging redelijk goed, ook omdat het parcours voor 90 procent uit verharde weg bestond. Leuke bijkomstigheid, er was een chip in je startnummer verwerkt dus de juiste tijd werd altijd geregistreerd. We hadden afgesproken dat ieder zijn eigen tempo zou lopen en dat we mekaar na afloop bij de koffietent weer zouden zien.

De route was prachtig door de bossen geleid en als je het op kon brengen kon je genieten van de natuur. Van de zon hadden we niet zoveel last omdat we veel onder de bomen liepen. De route was duidelijk uitgezet en om de kilometer werd aangegeven hoever je al gelopen had. Na ongeveer 4 kilometer stonden ze met water langs de kant en daar werd goed gebruik van gemaakt. Zoals verwacht liep Twan de snelste tijd van ons allen en was Willy een goede tweede. Ik zelf werd derde en kon Willy niet ingehaald krijgen ondanks dat ik hem steeds voor mij zag lopen. Op de finish scheelde het dan ook maar 11 seconden.

Frans kwam als vierde over de streep en was het wachten op de dames, maar die lieten niet lang op zich wachten. Zeer knap van ons allen want we liepen allemaal onder het uur. Bij de finish werd je opgewacht met een flesje water, een appel en een aandenken dat je mee gelopen had. Even nakletsen hoe ieder het ervaren had en daarna omkleden en weer naar de koffie. Omdat het weer zo goed was  zijn we nog een uurtje gebleven en zagen we de halve marathonlopers binnen komen. Rond 16.30 uur zijn we gegaan en waren om 18.00 uur terug in Rooi. Al met al een mooie dag die we met deze groep mee gemaakt hebben.

De volgende lopers hebben meegedaan, Anky, Anja, Nicole,Ellen,Roos, Jolanda, Twan,Willy, Frans, en Mary.

Mary Hellings

Klik hier voor de uitslag