Atletiekclinic op basisschool 't Talent in Schijndel

Meer foto's

Op 26 juni heeft de Jeugdloopgroep van Fortuna een clinic gegeven op basisschool 't Talent in Schijndel.
De succesvolle clinic, die trainer Jos van Uden vorig jaar op de basisschool in Wijbosch organiseerde was voor hem aanleiding om voor de kinderen van basisschool 't Talent in het centrum van Schijndel ook een clinic te organiseren.
Jos wilde deze clinic uitvoeren in de geest van de pupillencompetitie nieuwe stijl.
Van het personeel van de school kreeg hij alle medewerking bij de voorbereiding van de clinic.
Hij kon de clinic natuurlijk niet alleen uitvoeren. Hij had daarbij hulp nodig.
De vier pas geslaagde assistent trainers van Fortuna, aangevulde met Jente Bijnen en Anne Gibbels en mijn persoon wilden Jos graag daarbij helpen.

Op 26 juni zijn we dus met heel veel materiaal naar Schijndel gegaan. We werden hartelijk ontvangen door het hoofd van de school waarna een voorstelrondje volgde en ook de 72 deelnemende kinderen werden bijgepraat.

Daarna naar het grasveldje waar de clinic zou plaatsvinden. Het was inderdaad een veldje, amper 45 x 45 m. Gelukkig was er naast een basketbalveld dat we hebben gebruikt voor vortex werpen en medicienbal stoten.
Op het grasveld werden het parkoers voor de teamestafette, het hordenlopen en de sprint uitgezet.
De leerkrachten hadden de kinderen verdeeld in 8 teams van gemiddeld 9 personen.
Rond kwart over negen werd begonnen met het eerste onderdeel voor elk team.

Ondanks het feit dat zich onvolkomenheden in de organisatie openbaarden werd het voor leerlingen een succesvolle ochtend.

Het laatste onderdeel was het z.g. meters maken. We hadden daartoe een rondje op het veld uitgezet van 140 m.
Leerlingen tot en met 9 jaar liepen 4 minuten en de oudere leerlingen 6 minuten over dat toch wel korte parkoers. Met de hulp van de leerkrachten en de Fortunezen konden we toch goed de afstanden noteren die elk kind had gelopen.
Bij zo'n onderdeel zie je ook gelijk wie er al aan sport doet en wie niet.
Bovendien waren er ook kinderen die gezien hun duidelijke overgewicht helemaal niet mee konden. Het is belangrijk dat zulke kinderen aan sport gaan doen. Natuurlijk kunnen ze dat het beste gaan doen bij Fortuna!! Of ze dat gaan doen moet de toekomst leren.

Na afloop moest natuurlijk worden bepaald wie er bij elk team 1, 2e of 3e was geworden. Die taak werd door Jente, Marco, Sanne, Irene, Anne en Simone en met de hulp van de leerkrachten snel en goed uitgevoerd.
Jos had in overleg met de school gezorgd voor medailles in goud, zilver en brons, die onder veel applaus werden uitgereikt.

Fortuna heeft zich met deze clinic goed geprofileerd. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan om ze kennis te laten maken met de atletieksport.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Namens het clinic-team

Peter Hellings