Jeugdkamp 2010

Hoi jongens en meisjes,

Het kamp zit er al even op en iedereen gaat van een welverdiende vakantie genieten. Toch zijn er nog 4 kinderen bereid geweest om met jullie hun belevenissen van het kamp te delen.
Zo hebben Daan en Joyce een mooie tekening gemaakt en hebben Irene en Marco Verbeek een stukje geschreven.
Voor de rest wensen wij jullie een hele mooie en goede vakantie toe en hopen jullie weer op 4 September op de training te zien.





Op vrijdagavond worden we ontvangen door de begeleiders, en gaan we onze bedden in orde maken. Daarna doen we een spel, brengen we een aangestoken kaarsje, dat dan aangestoken moet blijven, naar de overkant. Ons team won dit spel. 'S-avonds zitten we gezellig met z’n allen bij 't kampvuur en eten kippenboutjes, man wat zijn die dingen lekker! Zaterdagochtend weer redelijk vroeg uit bed. Om vervolgens te gaan eten, en dan een soort van zeskamp te gaan doen. We moesten o.a. sprinten, “kogelstoten” en kanoën. Het was erg warm deze dag, en er werd dus veel met water gespeeld, iedereen moest eraan geloven, of je nu nat wilde worden of niet, je werd toch wel onder de sproeier geduwd of getild. Zondag gingen we nog lekker zwemmen en zondagmiddag werden we weer opgehaald. Het was echt een super leuk kamp

irene 

Kamp 2010

Op de avond van 3 juni 2010, gingen we met de jeugdgroep op kamp. Rond half 9 kwamen we aan bij het gebouw. We gingen toen onze spullen in de grote zaal leggen en daarna begonnen we met het eerste spel. Dat was een vrage spel. Sommige vragen waren nog best lastig en andere vragen ongeloofwaardig. Die avond gingen we nog van alles eten en drinken en ook nog een paar spelletjes doen en daarna gingen we bij het kampvuur zitten.

De volgende ochtend ging ik met Jos van Uden, Patrick en Martien een rondje hardlopen. Na een half uur kwamen we terug en toen waren de meeste mensen wel wakker. Toen begonnen we met het spel zonder grenzen. Het waren een hoop leuke spelletjes en veel gezelligheid. Toen gingen we opeens kanoën in de Dommel. Het was best leuk om dat eens te hebben gedaan. Daarna gingen we eten en toen moesten we vliegtuigjes maken die later naar beneden werden gegooid. Daarna, toen we een tijdje binnen hadden gezeten en pannenkoeken gegeten hadden, moesten we ons klaar maken voor een “griezelig” avondspel (eigenlijk was het helemaal niet zo eng). Toen we terug kwamen, zaten we weer om het kampvuur en ben ik op de bank in slaap gevallen.

De volgende morgen werd ik wakker (zoals ik altijd doe ’s morgens) en heb meegeholpen met tafel dekken. Daarna reden we aan om te gaan zwemmen in het zwembad in Den Bosch, Sportiom. Het was heel leuk daar en toen we weg moesten was dat best jammer. Toen gingen we, terug aangekomen bij het gebouw ,met zijn allen opruimen en toen kwam de prijsuitreiking. Het laatste team was, zoals verwacht,
blauw en gedeeltelijk 2de waren rood (mijn groep) en zwart met 36½ punt. En met 37 punten had team wit gewonnen.
Het was zoals altijd heel leuk, maar jammer dat het Freek zijn laatste keer was.

We zullen hem missen.

Marco Verbeek