Verslag tri-talenten dag te Nieuwegein

Vandaag, zondag 6 mei 2012, zijn wij naar de Triatlon talentendag geweest, in Nieuwegein. We moesten al vroeg op want om kwart voor elf moesten we in Nieuwegein verzamelen, op Atletiekbaan van Atverni.
Peter Scheres, talentencoach van de NTB, ontving ons daar. Hij stelde zichzelf voor en daarna konden we ons startnummer ophalen voor het lopen. Om elf uur mochten we in gaan lopen en om half twaalf begonnen de loopseries.
We moesten 3 kilometer lopen op de baan, de jongens startten aan de ene kant en de meiden aan de andere kant. In totaal waren er 9 jongens en 7 meiden aanwezig. Toen we dit met succes hadden afgerond mochten we gaan uitlopen en wat gaan eten in de
kantine van Atletiekvereniging Atverni.

Om 1 uur gingen we met de auto naar het zwembad in Nieuwegein, waar om half twee een presentatie begon. Deze presentatie werd gehouden door Eric van der linden, coach NTC triathlon.
Hij vertelde wat een triatlon nu precies inhield, en liet daar ook wat filmpjes van zien, en noemde wat triatlon afstanden. Na Eric ging Guido Vroemen, Sportarts, nog wat vertellen. Hij vertelde vooral hoe je blessures kan voorkomen en wat hij zoal doet als sportarts. Toen zij hun verhaaltje gedaan hadden, was het 10 voor half 3, en we konden pas om 3 uur het zwembad in, dus mochten we wat voor onszelf doen. Om kwart voor 3 gingen we omkleden om vervolgens om 3 uur in te gaan zwemmen.
Na het inzwemmen begon de zwemtest, we moesten 400 meter zwemmen, we lagen met z’n 2en in de baan. Na deze test konden we gaan douchen, omkleden en dan weer op naar huis.
Stel dat we voldoen aan de verwachtingen, krijgen we een uitnodiging om twee weekenden te gaan trainen in Sittard. Het was een leuke en zeer leerzame dag.

Groetjes Anne en Bas Gibbels