Verslag 2e Jubileumwandeltocht i.v.m. het 45 jarig bestaan van SV Fortuna '67

Vandaag is het dan zover Zondag 16 september 2012 . In januari gestart met de eerste vergadering, gevolgd door vele voorbereidingen, wordt dit de Tweede wandeltocht georganiseerd door de wandeltak van Fortuna

Het is ruim 8 jaar geleden dat het sportief wandelen werd opgezet en aangevuld met Nordic Walking. We zijn 125 leden groot geworden en de 2e tak van de vereniging. Ook 5 jaar geleden was de 1e jubileum tocht al een succes en dit willen we evenaren als het kan.
Het motto van dit jubileumjaar is de hele Fortuna familie erbij te betrekken dus leden en alle oud wandelleden werden uitgenodigd. Dit voor een wandeltocht over drie afstanden 5,10 en 20 km. Aan het weer kan het niet liggen met een temperatuur van rond de twintig graden en veel zon.
Wie er wel worden verwacht dat zijn de wandelaars, en hoeveel zullen er komen een vraag. Alle verenigingen in een straal van 50 km, die contact hebben met Fortuna, werden aangeschreven. Ook aan de Rooise basis scholen en aan de ouderen is gedacht. Want het moet een echte familie dag worden. De kranten hebben er vol van gestaan en via de computer is het op verschillende sites te lezen.
De organisatie werkt op volle toeren en de routes zijn gecontroleerd. De Mooi Rooi klomp is aanwezig, de vlaggen wapperen in de top en alle sponsoren zijn herkenbaar. Er is aan vrijwilligers geen gebrek en aan alles is gedacht zelfs de veiligheid en de inwendige mens moeten goed verzorgd worden deze dag.
Nadat de voorzitter Cor van Erp zijn openingstoespraak gehouden had kon het startschot gelost worden door de wethouder Rene Dekkers. De langere afstanden beginnen aan hun tocht en de controleurs fietsen de routes en begeleiden de wandelaars want aan alles is gedacht. De mooiste plekjes van Rooi worden aangedaan tijdens de wandeling. Ook onze zuster vereniging OLAT geeft ons alle steun in de vorm van route pijlen bemanning en adviezen
De verzorging onderweg is goed geregeld want iedereen kan aanleggen bij de stempel- en rustposten. De terrasjes waar de stempelaars zitten in de Boskant en in Olland en langs de Dommel is het ook de hele dag gezellig. Zelfs bij de familie Heijmans bij de Liempdse kapel is het goed toeven en kan men een kaarsje opsteken. Na het oversteken van de Dommel met het pontje in Casteren weer richting Rooi. En dan niet vergeten de rustpost op de Brugse Kampen waar iedereen in de enige echte Rooise klomp van Mooi Rooi mocht voor een foto en dan maar verder smullen van die heerlijke snoep tomaatjes en lekkers van de gulle gevers van de fruitbedrijven en de supers. Alle vrijwilligers, en dat zijn er zo'n 50 in getal, hebben allemaal een overlevingspakket voor deze dag gekregen.
Na de tocht werden de wandelaars en families weer verwelkomd door de dames van de inschrijving. En zo kon iedereen zijn herinnering, een echt Roois klompje of voor de kinderen een echte verrassing, als aandenken meenemen. Er was echt aan alles en iedereen gedacht
Iedereen was tevreden, en het was weer een geslaagde
Fortuna jubileumwandeltocht. In de eerste plaats de wandelaars, die ons feest hebben doen slagen en de Fortunezen, die als een echte familie met de kinderen kwamen wandelen. Maar zeker niet te vergeten die vele vrijwilligers en het 10 koppige jubileumcomité. Vanaf deze plaats allemaal hardstikke bedankt.

Vriendelijke wandelgroeten George Zoontjens