Wandeling ‘de Zandhazen’ 14 april 2013

"Wie schrijft een stukje over de wandelzondag?" werd op de trainingsavond gevraagd. Geen reacties, totdat iemand uit de groep opperde dat dit wel leuk zou zijn voor de nieuwelingen. Uh…..prima Marjan, maar de eerste 10 jaar gaat dus de pen aan mij voorbij!

Eerst maar eens beginnen met voorstellen, alhoewel wij denken dat iedereen ons inmiddels van gezicht wel kent. Ben en Marianne van der Putte uit Son en Breugel met als doel dit jaar de 4-daagse in Nijmegen te gaan wandelen. Via Ali afgelopen februari lid geworden van ‘Fortuna’ omdat wij een wandelvereniging nodig hadden om in de wintermaanden toch minstens éénmaal midden in de week te gaan wandelen. Aangezien Ben nog volop werkt zit je vaak ’s avonds na het eten op de bank lekker warm en behaaglijk, buiten koud en donker. En wie helpt dan wie de deur uit? In het weekend is dat niet zo’n probleem, maar nu met ‘Fortuna’ ook door de week niet meer!

Ik, ondergetekende, begon bij het groepje van Ali, maar Ali vond al snel dat ik thuis hoorde bij het groepje waarin Ben was geplaatst met als trainer Nico en Hans. Flinke conditie-oefeningen tussendoor en op de lange weg pittig doorstappen naar eigen kunne.

Nou, de wandeling in Aarle-Rixtel met als start de ‘Brabantse Kluis’ op zondag 14 april, want daar moet dit stukje over gaan.                                                                                                                                                  Ben en ik dachten dat zowat heel Fortuna met partners van de partij zou zijn. Wij vonden het aantal maar aan de magere kant, maar al snel werd duidelijk dat dit alleen ‘de Zandhazen’ waren. Wisten wij veel dat de groepen namen hadden. Nou, met een groep van 18 lopers (en 2 honden) een leuk aantal. Nico en Hans hadden de route uitgezet door een mooi buitengebied met een lengte van ongeveer 17 km. Hadden zij van te voren een worst gebracht naar de nonnen Clarissen? Het was prima wandelweer, kon niet beter!                                                                                                                                                                      Een stop halverwege voor koffie met gebak naar keuze (mmm, lekker hè Marcel?), onderweg een kijkje bij varkens (groot zijn die zeugen van dichtbij, niet Joke?) en als afsluiting een lunch in ‘de Brabantse Kluis’ waar het Trappistje zich goed liet smaken. Met inschikken kon iedereen aan de lange tafel, maar het werd zo wel moeilijk eten. Ben is zijn broodje aan een andere tafel gaan eten onder het mom van “ik heb geen tafelmanieren!” Een serveerster bond hem daarop een theedoek voor. Hilariteit!

Wij waren op de fiets vanuit Son en Breugel naar Aarle-Rixtel gekomen en deden op de terugweg nog maar eens een terrasje aan in Mariahout. Blijven genieten van het mooie weer, toch?!

Het was een leuke dag geweest met dank aan Nico en Hans voor het uitzetten van de wandeling, Esther voor het maken van de foto´s en iedereen voor de gezellige babbels. 

Alle foto’s zijn geplaatst onder diashow “wandeltocht “de zandhazen 2013”

Marianne van der Putte-Verhoeven