Cursus Wandelsportbegeleider

Zaterdag 24-8-2013 om 8 uur ’s ochtends was ik vanuit huis vertrokken met Maria Rijkers, Hanny Gerritsen voor een spannende dag. Vandaag hebben we namelijk de cursus wandelsportbegeleider WB1 in Nuenen deze mogen we volgen van de vereniging.

Na een tocht van 20 km waren we op plaats van bestemming. Voordat we beginnen aan de dag hebben we natuurlijk eerst een lekker kopje koffie. Daarna heeft iedereen zich voorgesteld aan elkaar en kon de cursus beginnen.

De cursus begon met een uitleg over beweegmotieven en gezondheidseffecten. Na de uitleg kregen we weer een lekker kopje koffie, om vervolgens nog een uitleg te krijgen over de wandeluitrusting.

Na de uitleg gingen we dan echt naar buiten om tijdens een wandeltocht van ongeveer drie kilometer de wandeltechnieken door te nemen en hebben we aansluitend een lekkere botterham gegeten.

Na de lunch begint het veilig wandelen. Hiervoor moesten we een wandeltraining voorbereiden in groepjes. Maria en ik hebben samen de draai- en zwaaitechnieken op ons genomen tijdens de warming-up. Deze verliep erg goed. Daarna was de beurt aan Hanny met haar maatje. Ze deden de krachtoefeningen. Tijdens de uitleg van deze oefeningen viel Hanny uit het niets op de grond. Iedereen stond perplex te kijken. Waar is het calamiteitenplan deze morgen besproken?! Gelukkig stond ze weer vrij snel op en bleek het allemaal gespeeld te zijn. Dit was een goed leermoment waarom het calamiteitenplan zo belangrijk is.

Nadat iedereen de oefeningen had gedaan kwam de feedback. Door deze feedback kreeg je een goede reflectie op je eigen handelen. Een erg leerzaam moment.

Na het laatste kopje koffie werden de papieren ingevuld en is het hopen dat we geslaagd zijn. Wij hebben er in ieder geval de volste vertrouwen in dat we geslaagd zijn. Al om al dus een erg leerzame dag! Via de mail krgen we later te lezen dat we geslaagt waren en werden de diplomas opgestuurd.

gr, Paul STamps

 

 

 

Als trainers van de sportief wandel afdeling zijn wij blij met deze geslaagde assistenten en kunnen we met vertrouwen verder wandelen. Het is laatst al gebleken dat deze mensen van onschatbatre waarden zijn voor de club. Van ons alle nogmaals proficiat groeten van de trainers van SW en NW.

George Zoontjens