Rolstoel Kerstwandeling 2013

De vrijwilligers van SV Fortuna '67 hebben afgelopen maandag hun vijfde en laatste wandeltocht van dit jaar met de bewoners van Odendael gehouden. Het thema van de wandeling was deze keer op zoek naar de Ster. Vanaf Odendael gingen de twintig bewoners van Odendael met hun vrijwillige begeleiders op pad langs 'de Rooise lichtjesroute'.

 

George Zoontjens van Fortuna had speciaal voor deze avondwandeling een route uitgestippeld langs de meest versierde woningen tussen Odendael en kinderboerderij de Kienehoeve. Het eerste mooie punt was de Markt en de Borchmolen met de extra verlichting in de bomen van de gemeente. Hierna gingen we de wijk Armenhoef in en vonden er de eerste ster van de wijkvereniging. Overstekend naar de Kienehoef met vele versierde straten wat elk jaar meer wordt. Speciaal de Louisestraat daar waren alle huizen verlicht.

 

Ook zien we steeds meer gekleurde verlichting en zelfs de Kerstman in het groot. Op de Kinderboerderij vonden we precies waar naar we opzoek waren, daar hingen de Ster en de Engel, net als in het Kerstverhaal, boven de stal met het Kerstkindje. Hier werden we verwelkomt door Jan Vogels met een bakje koffie en wat lekkers erbij.

Na de pauze werd de terug reis aanvaard via de Zwembadweg en nog vele mooie huizen die verlicht waren zelfs met een echte Kersttrein voor een raam. Moei maar voldaan met een Kerstgevoel kwamen terug op Odendael. Bij deze wil ik de vrijwilligers die de rolstoelen geduwd hebben en de veiligheids- mensen bedanken voor hun inzet en wens ik iedereen fijne kerstdagen en een goed begin in 2014.

Wandelgroeten George Zoontjens