Actueel nieuws van de afdeling Sportief-wandelen!!

Sedert november 2009 zijn de trainers en assistenten bezig met het uitwerken van ideeën die de trainingen van sportief-wandelen levendig en interessant moeten houden. Het gevaar bestaat dat de trainingen een sleur gaan worden en dat zou ten koste gaan van het niveau en de gezelligheid van de trainingen.

In een brainstormsessie zijn door de trainers en de assistenten allerlei ideeën naar voren gebracht, die allemaal tot doel hadden om de trainingen, ook op termijn, leuk, uitdagend, interessant en sociaal te laten zijn.

Vervolgens zijn diverse werkgroepjes gevormd, die een aantal ideeën concreet zijn gaan maken, zodat deze toepasbaar zijn voor de trainingen en activiteiten van sportief-wandelen.

De uitgewerkte ideeën zijn binnen de trainersgroep en de assistenten besproken en er is besloten om alvast een aantal uitgewerkte ideeën die snel toepasbaar zijn, ook daadwerkelijk door te voeren. De leden van sportief-wandelen moeten het daar wel mee eens zijn. Om dat  na te gaan, zal elke trainer binnen haar/zijn groep deze uitgewerkte plannen voorleggen en navragen hoe men daar tegenover staat. Op basis van die bevindingen zullen die plannen worden doorgevoerd, die ook de steun van de leden hebben.

De volgende globaal uitgewerkte plannen genieten de voorkeur van de trainers en de assistenten :

-         Leden van de trainingsgroep zelf een keer een route laten plannen;

-         Één keer per maand vanaf een andere startplaats vertrekken ( zomermaanden );

-         Eenmaal in de drie maanden de trainers en assistenten één training  laten rouleren van trainingsgroep;

-         Verrassingsstop in training organiseren en/of iets anders dan wandelen;

-         Fietstocht en barbecue voor heel Fortuna organiseren als afdeling wandelen ( september);

-         Map met trainingsbeschrijvingen en trainingsroutes samenstellen.

De overige ideeën en uitgewerkte plannen zullen verder door de diverse werkgroepjes worden besproken en gepresenteerd in de vergaderingen van de afdeling wandelen. Zodra een uitgewerkt plan geschikt voor uitvoering wordt geacht, zal dit nader worden gecommuniceerd met de leden om te beoordelen of het plan haalbaar is.

Natuurlijk zijn wij als trainers en assistenten ook benieuwd of er binnen de ledengroep van de afdeling wandelen nog ideeën leven, die meegenomen kunnen worden om uitgewerkt te worden.

Laat ons uw idee horen !                    SW/NW april 2010.