Sportief wandelen SV Fortuna 67 bestaat 10 jaar.

 

In juni 2004 zag ik dat er veel wandelaars in Sint-Oedenrode in de avond hun blokje om liepen.

Misschien zouden deze het leuk vinden om met een gediplomeerd trainer gezamenlijk in een groep een maal per week te gaan wandelen. Dus waarom niet bij Fortuna een wandel afdeling op te richten. Om dit in goede banen te leiden heb je trainers nodig die de diverse groepen begeleiden. Dus heb ik in de vereniging en andere bekende wandelaars in Rooi benaderd en in Juni een vergadering belegt om met mijn idee dit op te zetten.

Na veel bekendheid in Rooi er aan gegeven te hebben, startten we de eerste training op 26 augustus 2004 bij de Rooie Sok. Op deze dinsdagavond stonden er maar liefst 60 mensen die graag wilde wandelen. Dus mijn gedachte dat er belangstelling was bleek waar te zijn. De volgende week kwamen er al meer mensen om samen gezellig te wandelen. Al snel was er een wachtlijst want met 4 trainers is het niet mogelijk meer wandelaars veilig te begeleiden . Een jaar later haalden 6 trainers hun diploma en konden we ook op de donderdagavond een groep starten. Sinds enkele jaren is er ook een groep op de maandagmorgen actief  en ook een Nordig walking groep op zaterdag. Deze laatste groep is nog op zoek naar een trainer. De laatste jaren hebben we extra leden gekregen met de 10 weken fit cursus, dit als voorbereiding op de Rooise 4-daagse. Het wandelen bij Fortuna is bekend om zijn sociale contact en gezelligheid. Regelmatig komen er nieuwe mensen die 4 weken gratis dit willen meemaken. En dan daarna graag voor een klein bedrag lid willen worden en zo is de wandeltak gegroeid tot 125 leden. Zo zie je maar dat de Rooienaar wil bewegen en bij onze club welkom is. Ook begeleiden we 5 maal per jaar de senioren van Odendael met het rolstoel wandelen.

Om dit 10 jarig jubileum te vieren gaan de wandelaars in de week van 26 augustus, in en buiten rooi hun wandel avond extra in vullen. En in september wordt er voor de leden een extra middag georganiseerd met een fietstocht en een afsluitende barbecue.

Vanaf deze plaats wil ik iedereen die bij gedragen heeft in deze 10 jaar en nog actief is bedanken voor dit mooie resultaat.

Wandel groeten van mede oprichter George Zoontjens.