Rolstoelwandeling september 2014

IMG 6410Met als thema, “Herfstbloemen en hoe bewegen ouderen” trokken op maandagavond 8 september de bewoners van Odendael met hun familie en de duwers van de Flierefluiters richting de Boskant. Al gezellig babbelend met de ouderen kwamen we aan bij het tuincentrum en bloemisterij van Christ Brekelmans. Hier kon men een groot assortiment buiten en binnen bloemen bewonderen. Hier werd ook een bloemetje voor thuis gekocht. Ook de kunst doet zijn intrede op het tuincentrum en er waren diverse dieren en mooie glazen ballen te bewonderen.

IMG 6405

 

 

 

 

 

Bij het afscheid werden de bewoners verrast met een mooie zonnebloem als aandenken. Christ bedankt voor de mooie bloemen die de Rooise ouderen kregen.

Hierna wandelenden we via Kasteel Henkenshage en Mariendaal naar de nieuwe sporthal “De Streepen”. Hier werden we welkom geheten door de beheerder Wilbert. Hij leidde ons rond in de grote gymzaal.

IMG 6418

 

Iedereen was onder indruk van een zo mooie sportzaal. Kunnen we hier ook gymmen in de rolstoel was een vraag van een fitte oudere. Toen werden de touwen te voor schijn getoverd die door de duwers al snel werden uit geprobeerd.

IMG 6425IMG 6439

Wat bij iedereen de jeugdherinneringen opriep van de schooltijd. Hierna was het de beurt aan de rolstoelers die ook als een schommel in de touwen konden bewegen door de ruimte. De meeste keken hoe de anderen met veel plezier zich lieten schommelen, maar die eerst enkele kruisjes maakten voor de goede afloop. Na een gratis aangeboden kop koffie en thee die goed smaakten reden we weer terug naar het centrum.

Onderweg werd er nog veel nagepraat en gelachen over wat de ouderen en duwers hadden meegemaakt in de sportzaal “De Streepen”. Dit moeten we vaker doen zeiden enkele vitale ouderen. Misschien een hint voor Odendael. Het begon al te schemeren en we waren op tijd weer terug voor het donker werd.

IMG 6381-2

 

Duwers van SV Fortuna67 bedankt voor jullie inzet!!

Groeten George Zoontjens