Hans van Rossum gestopt als trainer Sportief Wandelen.

Omdat Hans van Rossum stopt als trainer van Sportief Wandelen heeft de wandelgroep “De Zandhazen” (dit is de naam van groep 1) op 16 september officieel afscheid genomen van Hans.

Met een aantal “Zandhazen” hadden we een verrassingstocht in elkaar gezet. Geholpen door een medeplichtige werd Hans naar een andere startplaats gedirigeerd dan ons clubgebouw. Vanaf deze locatie liepen we met zijn allen naar Miss Hyacint aan de Damianenweg. Daar kregen we een kop koffie of thee samen met een zelf gebakken stuk taart aangeboden. Vanaf Miss Hyacint zijn we teruggelopen naar Gonny vd Doelen daar waar we ook gestart waren. Hier werd Hans toegezongen door de hele groep. Er was een passende tekst gemaakt op het lied ‘He gae je mee’ van Gerard Maasakkers. Daarna kreeg Hans een cadeaubon, verpakt in een wandelschoen, om samen met Jacq een keer lekker uit eten te gaan. We hebben tot in de late uurtjes onder het genot van ’n hapje en drankje gezellig van Hans afscheid kunnen nemen, Gonny bedankt voor je gastvrijheid.

Hans is in augustus 2004 begonnen met Sportief Wandelen. Samen met een aantal andere wandelaars vonden we ons geroepen om een trainerscursus te gaan volgen in de winter van 2005. Begin 2006 hebben wij ons trainersdiploma behaald. Aansluitend hebben Hans en ik de applicatie cursus Nordic Walking gedaan.

Inclusief de trainingen van Nordic Walking hebben we met z´n tweeen meer dan 800 trainingen verzorgd. Dat is in totaal meer dan 6000 km. Dus ook wij hebben de afstand naar Santiago de Compostela gelopen en weer terug, alleen hebben wij er iets langer over gedaan dan Ben. Elk jaar hebben we “De Zandhazentocht” uitgezet waarbij de tocht over de Kampina mij nog het meest is bij gebleven.

We hebben veel lol beleefd aan de vele tochten die wij samen hebben uitgezet en met onze groep hebben gelopen.

Daar wil ik je persoonlijk en ook namens onze “Zandhazen” groep voor bedanken. Ik hoop dat we nog veel tochten mogen lopen.

Nico de Bruin