Rooise AvondWandelVierdaagse 2015

Wandelen is populair. Dat werd op 2 juni eens te meer duidelijk bij de opening van de jaarlijkse Rooise Avondwandelvierdaagse in Boskant. Honderden mensen togen naar De Vriendschap om zich in te schrijven voor een wandeling van 5, 10 of 15km.De variatie in deelnemers is altijd zeer groot. Zo valt het op dat ook kinderen graag een rondje mee wandelen. Ze vinden het gezellig om eens met pa en ma of opa en oma erop uittrekken. Zo zag je weer veel gezinnen door het Boskantse landschap trekken.

Woensdagavond begon de mars in Nijnsel, bij de vernieuwde Beckart. Men liep deze avond door de Vresselse bossen en langs de Moerkuilen. We passeerden vele velden met klaprozen in het koren.

Donderdag vertrok de stoet naar Olland waar de start en finish werd gehouden bij café d'n Toel. Wandelaars clusterden zich samen voor de derde avond van de Rooise Avondwandelvierdaagse. Het werd een stralende avond voor de ruim 1000 deelnemers. De route liep door het mooie gebied van De Geelders en de Maai. De wandelaars werden vergezeld door de vele muggen die met dit weer flink actief waren.

De laatste avond vrijdag was een warme broeierige wandelavond met tropische temperaturen. Het parcours ging vanuit het dorp richting de Sonse heide en terug via de Diependaal. De terrassen van Rooi zullen wel vol zitten als de wandelaars het centrum weer in komen lopen na een plakkerige tocht. Daar krijgen de deelnemers een aandenken aan de deelname. Zo kwam er een einde aan wederom een geslaagde editie van de Rooise Avondwandelvierdaagse. Duizenden mensen deden mee en samen maakten ze nog meer kilometers door de dorpen, bossen en natuurgebieden die Rooi rijk is. De organisatie OLAT had voor de 11de keer weer mooie paden verzorgt met een goede verzorging tijdens de tochten.

Ook de Fitwalkers waren weer goed vertegenwoordigt op de diverse afstanden

De 4 daagse is vanwege het goede weer en voorbereiding zeer positief en gezellig verlopen voor de deelnemers. De meesten wandelden 10 km voor de 4de keer en gingen iedere dag weer met goede zin en zonder spierpijn van start. De vrijdagavond was speciaal vanwege het warme onvoorspelbare weer. Bij de start werd gevraagd wie het verslag zou schrijven van de week. Helaas werd niemand gevonden en kwam George op het idee om als wandelende reporter wat gesprekken op te nemen. Zo hier vind je enkele flitsen van onderweg:

  • Met 12 starten we vol goede moet voor de 10km om 18.45 uur. Maar zouden we het droog houden?? buienradar of alarm voorspelde niet veel goeds. Het was wel broeierig warm maar de zon ging schuil achter de steeds betrekkende wolken.
  • Na de eerste pauze en een uur gewandeld te hebben kwamen de verhalen los. Wist je dat je een gevulde koek ook samen kunt delen met een kus op het einde? Na deze discussie was het toch een lekker kukske van AH.
  • Dat de heren en de dames het samen al vroeg eens waren en apart verder gingen, en toen het weer ging veranderen we samen verder trokken.
  • Dat bij de eerste regendruppels er iemand op het idee kwam om als hij shampoo bij zich had gehad, hij zou kunnen douchen onder het lopen. En met zijn T-shirt zich wel kon afdrogen want het was warm genoeg.
  • Het begon steeds harder te waaien tot zelfs orkaan kracht. De populieren tekeer gingen en de pas aangeplante bogen tot aan de grond.
  • Dat Ingrid 2 beschermengelen op haar schouders had. Want er viel op enkele centimeter een dorre tak uit de bomen naast haar neer.
  • De eerste regen druppels zo groot waren als eieren en we zochten een schuilplaats onder een afdak. Gelukkig na 5 minuten gingen we weer verder om het laatste half uur voor de grote bui binnen te zijn. Hierna werd het weer rustiger met vele foto's in de lucht voor de Mooi Rooi Krant. Helaas heb ik ze niet in de krant gezien. Doordat de wind ging liggen kwamen de wolken partijen te voor schijn om zelfs er een mooi schilderstuk van te maken.
  • Het laatste stuk in Rooi wandelde we over een wei langs de Dommel. Wat lopen hier toch rare koeien in deze wei met een witte streep op hun buik. Laatst zag ik ook zulke konijnen hier huppelen lakenvelders.
  • Ook bij de binnen komst werden we verrast door een LOS medewerker Hans die bij de uitreiking van de welverdiende bloemen een filmpje opnam.

Alles bij elkaar hebben we weer 4 gezellige dagen met elkaar gehad en veel kunnen bijpraten, ondertussen een prestatie neergezet en uitgelopen zonder problemen, dat niet iedereen kan zeggen………

Iedereen bedankt en tot volgend jaar.

Groeten van de wandelende reporter George Zoontjens.