Driedorpencross 2015

IMG 20151122 122414CustomEind november kreeg ik een verzoek om tijdens de Driedorpencross de prijzen uit te reiken. Ik vroeg me zelf af waarom ze mij vroegen of was er niemand anders om dit te doen? De organisatie wilde een van de oud leden vragen die deze cross al vaker gelopen hebben en kwamen ze bij mij omdat ik hier vele jaren geleden vaker gelopen heb en ze wilden mij als clubicoon zo voor deze taak stond vermeld in de “Mooi Rooi” krant. Na enige aarzeling heb ik deze aanvaard om te zien en te voelen hoe ik het jaren terug heb beleefd. Vaak stond ik op een podium om mijn prijs in ontvangst te nemen. Ook stond in de krant vermeld dat ik nog steeds een clubrecord had als veteraan op de 10 km. Via de Fortuna67 website zag ik dat op 1 september 2002 ik in Schijndel dit record gelopen had na een strijd geleverd te hebben met de broers Scheutjens als 50 plusser. Ook had ik nog een standaard van een driedorpencross in maart 2002 waar ik als eerste geëindigd ben op de 12km. Met al deze herinneringen ging ik naar de Driedorpencross om mijn plicht te vervullen voor SV Fortuna67. De weersomstandigheden voor dit tijdstip, 22 november, waren goed en het was een drukte van belang. Nadat de eerste groepen lopers waren gefinisht was de prijs uitreiking.IMG 20151122 122425Custom

Eerst werd ik door Pierre nog toegesproken en werd bedankt met een bos bloemen. Ik heb direct gebruik gemaakt om nog 1 keer op het ere schavot te mogen staan en kreeg nog zo een gevoel als vroeger na een hardloop prestatie. Iedereen werd beloond met een medaille, een enveloppe en een applaus voor de geleverde prestatie. Ook waren er 50 en 60 plussers die op het podium stonden en dat deed mij ook goed om deze te mogen feliciteren. Ik ben blij dat ik weer een goede organisatie heb gezien, die vele lopers hebben mogen ontmoeten. En voor mij en hun was het weer een geslaagde sportieve dag geweest.

IMG 20151122 132708CustomNogmaals bedankt voor de uitnodiging want hardlopen is een mooie sport die ik even weer heb mogen beleven.

Wandel groeten, George Zoontjens