Open wandelavond op 06-09-2011

Wandelen is een leuke, gezonde en ontspannende manier van bewegen zonder bepaalde lichaamsdelen, zoals knieën en enkels over te belasten. Er zijn diverse wandelmethodieken.
Een er van is het Sportief wandelen.  Het is iets steviger wandelen met behulp van meer arminzet en is goed voor elke leeftijd. U moet Sportief wandelen beslist niet verwarren met snelwandelen. Gezelligheid en het sociale contact zijn belangrijke factoren bij het Sportief wandelen. Door regelmatig Sportief te wandelen, verhoogd u uw conditie en neemt uw wandeltempo naar verwachting ook toe.
Nordic Walking is een andere wandelmethodiek en eveneens een sport voor jong en oud. Deze wandelmethodiek is een sport welke, mits goed uitgevoerd, alleen maar voordelen heeft. Tijdens een goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen.
Nordic Walking zorgt ervoor dat het (sport)wandelen effectiever wordt omdat met name rug-, schouder-, en armspieren, door het gebruik van de poles, intensief gebruikt worden. Ook bij Nordic Walking zijn gezelligheid en het sociale contact belangrijke factoren.
Om u met een of mogelijk met beide van deze wandelmethodieken kennis te laten maken organiseert S.V. Fortuna’67 op dinsdagavond 6 september 2011 om 19.00 uur een aantal clinics door ervaren gediplomeerde trainers. Deze clinics zijn gratis toegankelijk en u hoeft u hiervoor vooraf niet aan te melden. Voor de benodigde materialen zorgen wij. Het enige wat wij van u vragen is om in ieder geval om 19.00 uur aanwezig te zijn. Na afloop wordt u een kop koffie of thee aangeboden.

 

Noteer in uw agenda!

Datum en tijd: Dinsdagavond 6 september 2011 om 19.00 uur.

Locatie: Clubgebouw van S.V. Fortuna’67 aan de Zwembadweg 62 in Sint Oedenrode.