Grote opkomst ‘Wandel je fit’ informatieavond

Wandel je fit in 10 weken

Het is altijd fijn als de opkomst groter is dan verwacht. S.V. Fortuna ’67 hoopte op 27 maart zo’n twintig mensen te mogen begroeten die geïnteresseerd waren in het gratis ‘Wandel je Fit in tien weken’ programma. Het werden er uiteindelijk 33. George Zoontjens, één van de kartrekkers, was zeer verguld. Hij kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komende tien weken.

“We moesten later beginnen, omdat er steeds maar mensen binnen bleven komen”, lacht George. “Vanuit heel Sint-Oedenrode, maar ook uit Liempde kwamen geïnteresseerden naar de infoavond. Stelletjes, vriendinnen, zelfs een ouder echtpaar. De jongste was 35 en de oudste 70. Een mooi gemêleerd gezelschap dus. Volgens de deelnemers is het programma vooral interessant omdat het gratis is en dat je ook kunt starten als je conditie wat minder is.”

Tijdens de informatieavond werd uitleg gegeven over het programma. Wat kunnen de deelnemers verwachten? Hoe zien de trainingen eruit? De wandelaars kregen te horen dat ze in de eerste les een fittest krijgen. Hoe lang doen ze over 1000m? Dat wordt gemeten en na zoveel lessen weer, zodat de vooruitgang te zien is. De eerste les is op 3 april vanuit het clubhuis van Fortuna, Zwembadweg 62. George: “Er zijn nog steeds plekken beschikbaar. Zelfs op 10 april zijn nieuwe cursisten welkom. We hebben een maximum van veertig personen.”

Behalve uitleg over de lessen, kregen de aanwezigen ook nog tips van wandelspecialist Erik Groothoff van Comfort Zones. Hij gaf aan dat ieder persoon een andere schoen nodig heeft. Pasvorm, ondergrond, stevigheid; allemaal factoren die belangrijk zijn. Comfort Zones is nauw betrokken bij Wandel je fit in tien weken. De winkel sponsort de reflecterende hesjes, want ook veiligheid is immers nog steeds belangrijk.

tekst van de mooi rooi krant