Rolstoelwandeling op 16 april 2012

Op maandagavond 16 april kwamen de vrijwilligers van de sportief wandel afdeling  weer bij elkaar in Odendael om met de bewoners te gaan wandelen  met 18 rolstoelen.

Deze keer was gekozen voor een bezoek aan Donkershoeve, waar kinderen met probleempjes en hun ouders opgevangen worden en ook vakantie kunnen vieren.

De weergoden waren ons weer gunstig gezind, na een aantal fikse buien overdag, scheen er om half 7 ’s avonds een vriendelijk zonnetje en toog de stoet via de mooie wandelroute langs het sportpark naar de Ollandse weg. Op Donkershoeve aangekomen werden we al met muziek onthaald, Anny van Hoof speelde op haar accordeon en de koffie was al bruin. Toen iedereen in de mooie ontvangstruimte plaats genomen had en van koffie en koek voorzien was, werden we hartelijk welkom geheten door de mede-eigenaar Iwan van Esch en werd er aan de hand van lichtbeelden een idee gegeven wat er allemaal gedaan werd en gebeurde op de Donkershoeve. Buiten hadden we al een aantal kinderen zien spelen, die er logeerden.

Daarna was er muziek, Anny van Hoof speelde prachtig een aantal meezingers en haar lied over de asperges mocht niet ontbreken en tenslotte mochten er nog verzoeknummers gevraagd worden, waarbij vooral de oude generatie van harte aan voldeed en ook de teksten goed meezong.

Na afloop werd weer iedereen in zijn jas gehesen en in de rolstoel gezet, maakte nog een rondje over het hele erf en camping gedeelte van de Donkershoeve en reden we onder vrolijk gebabbel weer terug naar Odendael.

Het was een heel leuk uitje, waarvan iedereen ook volop had genoten.

Leny Rampelt