De Wandel je Fit club van SV Fortuna '67 doorstaat Rooise 4 daagse.

Na 9 weken training gaan de fit wandelaars hun eind doel verwezenlijken in de 4 daagse onder begeleiding van George Zoontjens en Nico de Bruin. Dat ze er klaar voor waren was getest op de Dinsdag 22 mei de 1000 meter,waar ze tussen de 10 en 25 % progressie vertoonden. In 3 groepen namen 30 wandelaars deel op de 5,10 en 15 km. Uit de gegevens bleek dat de eerste dag al 6km  gemiddeld gewandeld werd door de 10km grootste groep. De weersomstandigheden en de organisatie van OLAT waren perfect om zonder pijntjes te eindigen in boskant. De mooie route en de perfecte bepijling en verzorging was weer van oud her aanwezig. Bij de finish werden we ontvangen  door muziek en een gezellig terras van de vriendschap.

 

De 2 e dag werd er vertrokken in Nijnsel waar de kermis al werd opgebouwd. Iedereen was weer present en gelukkig geen blaren of spieren die moeilijkheden veroorzaakten. Zou de training na al die weken toch zijn vruchten afwerpen. Deze avond stond in het teken van de vresselse bossen en van onze koploper van 80 jaar die het prachtig en leuk vond om op de kop te mogen wandelen. De uitgezette paden waren verraderlijk met kuilen en boomwortels maar met gelukkig weinig muggen door het koelere weer. Even dreigde het mis te gaan na de verzorgingspost. Na 10 minuten gingen we weer vlot van start om de laatste 4 km te verslaan. Door het enthousiasme wandelde we 200 m verkeerd,maar door een oplettende begeleider zaten we weer snel op het goede pad. Moe maar voldaan kwamen we bij de finish aan en sloten af met de gebruikelijke sportief wandel oefeningen. Door de smalle paden en wat voorzichtiger wandelen en weinig passeer mogelijkheden, kwamen met een gemiddelde van 5,6km gemiddeld uit de bus.

De 3 e dag werd er een van beproeving ,want de weersomstandigheden werkten niet mee. Het was maar een bui,maar deze was wel 2,5 uur lang. Deze avond stond in het teken van  regenjassen paraplu's,muggen en een dosis doorzettings- vermogen en van nieuwe ontdekte paden in de Geelders. Hier was het terrein van de OLAT route makers, want je waande je soms in een subtropisch regenwoud met omgevallen bomen , takken en gras van een meter hoogte. We werden vergezeld door het vallen van de druppels op de bladeren in een fantastische film en omgeving. Zelfs ik die al 30 jaar in Rooi woon werd verrast met deze route en al dit schoons. Het was wel opletten geblazen door al die plassen en gladde onder grond. Slechts een persoon was uitgegleden dus dat viel mee. Doordat de temperatuur rond de 16 graden was het weer geen probleem, wel de muggen die ons lek staken bij de verwarmde koffie tent bij het spoor. De koffie ,spekkies en de appels smaakten ook hier weer goed. Moe maar voldaan kwamen we in Olland aan op een sfeer loos terras toch jammer waar het anders zo gezellig kan zijn. Zelfs onze stempel kaarten waren doorweekt en zelf waren ook van binnen nat geworden. Maar na een trappist was het weer goed huiswaarts keren ,want de zon begon om 21.00 uur te schijnen met een mooie regenboog er boven.

Dag 4 de finale met start in het centrum van Rooi. Iedereen van de 30 stonden aan de start om de laatste klus te klaren,en vertrokken richting het Cathelijne pad langs de dommelarm over weilanden. Om via de Kasteellaan  Diependaal naar de Sonseheide weer terug te keren naar Rooi. Gedragen door de wind en fijne temperatuur zat de snelheid er goed in. Regelmatig moest er iets getemperd worden om niet te overmoedig te worden, want div malen zaten tegen de 7 km per uur aan. Ook onze OLAT 15 km wandelaars haalden ons zeer snel in maar bleven daarna gezellig de laatste km maken. In Rooi werden we opgewacht door het bloemen meisje Anny die een mooi aandenken meegaf. Opgewacht door Eric de foto graaf die een mooi plaatje maakte van ons sterren fit-team. Op de markt kwamen de Fortuna bloemen en de medailles die dik verdiend waren na 4 dagen.             Onder het genot van het heerlijke vocht was iedereen er van overtuigt, dat er door de voortreffelijke verzorging van OLAT met zijn mensen het een geslaagde 4 daagse is geweest en dit voor herhaling vatbaar is. Ook hebben de sportief wandel  trainers van SV Fortuna ,67 bewezen een goed voorbereidings- programma te hebben uitgevoerd. Zodat zelf ongetrainde 4 dagen lang 5 en 10 km kunnen wandelen. Namens hun Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde prestaties.

Sportief wandel trainer George Zoontjens