Laatste training van het seizoen

Als je maar lang genoeg actief lid bent, dan weet je dat ieder trimseizoen ergens in juni eindigt.
Dan hebben we even ‘rust’ tot eind augustus. Alhoewel de meeste trimmers juist in de zomermaanden heel actief zijn. We komen elkaar regelmatig tegen met wandelen of fietsen ergens in ons mooie Rooi of in de omgeving.
Wellicht krijgen de buikspieren en hamstrings nu even wat minder aandacht, maar dat lossen onze trainsters in augustus wel weer op.

Dit jaar was het einde van het seizoen iets eerder, want onze sporthal werd eind mei omgetoverd tot theater en daarvoor moesten wij wijken. Aangezien wij meestal zonder publiek trainen (en dat vinden wij prima) werd er door ons weinig reuring aan gegeven.
De laatste trimdag dus op 23 mei 2013. De laatste jaren is er een traditie ontstaan dat we deze laatste dag niet doorbrengen in de sporthal. We gaan dan met z’n allen fietsen in de regio. En sluiten dan af ergens in de horeca in Rooi.

Afgesproken was dat we zouden verzamelen om 19.00 uur bij de kiosk op de markt. In dit geval met fiets. Die dag was het, net als de rest van het voorjaar, minder goed weer.

En terwijl we stonden te wachten werd ook weer duidelijk dat de trimmers niet voor niets een voorkeur hebben voor binnen trainen. Dan heb je geen last van weer, wind en ander ongemak.   
Uiteindelijk waren we met 10 enthousiaste fietsers en nadat de dames enige tijd nodig hadden om de juiste route te bepalen vertrokken we rond kwart over zeven richting Olland, Liempde, Kasteren en via de golfbaan weer terug naar Rooi.
We eindigden bij het nieuwe eetcafe wat Rooi rijk is, de Ossekop.
Er werden wat tafels tegen elkaar geschoven en als je met tien man bent heb je niet zoveel tafels nodig en vervolgens werd de koffie voor het gemak maar overgeslagen.
Er werd veel gepraat,  veel gelachen en rond twaalf uur ging de laatste trimmer met vermoeide polsen naar huis.

Volgend jaar is er weer een laatste trainingsdag en ijs en weder dienende ben ik er dan weer bij. En natuurlijk ook bij alle andere trainingsavonden als mijn buik-, arm-,schouder-, kuit- en weet ik veel hoeveel anderen spieren door onze trainsters weer in vorm worden gebracht.
Misschien moet er richting einde seizoen nog iets meer aan de polsspieren worden gewerkt.