Gebeurtenissen tijdens Spectrumloop 31 mei 2014

Zaterdagavond  31 mei nam  een groot aantal Fortuna leden deel aan de ALS Spectrumloop in Schijndel.
Een trimloop waarbij de opbrengst was bedoeld voor het goede doel: de bestrijding van de spierziekte A.L.S. en het zoeken naar geneesmiddelen daarvoor.
Niets wees er op dat deze trimloop een ander verloop zou krijgen als elke andere trimloop.
Niets is zeker in dit leven.

Tijdens zijn 5 km werd Luc Minderhoud getroffen door een hartstilstand. Onmiddellijk ingrijpen en reanimeren door andere deelnemers en helpers aan de trimloop en het adequaat optreden van EHBO en Politie waren succesvol.
Luc werd met spoed naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis vervoerd waar hij dezelfde avond nog is geopereerd.

Gisteren (maandag 2 juni) liet de familie weten, dat Luc weer zelfstandig ademt en reageert op prikkels van buitenaf.
We hopen allemaal dat Luc volledig zal herstellen.


Update 5 juni:


Nog een bericht over Luc. Hij gaat verder de goede kant op. Fysiek is hij alweer heel behoorlijk in orde. Zijn korte termijn geheugen laat hem nog in de steek. En hij is nog behoorlijk in de war. Afwachten hoe dit zich herstelt, neurologisch onderzoek vindt hiervoor komende periode plaats. Hij kan in elk geval weer gaan werken aan herstel.

Update 14 juni

Luc herstelt voorspoedig. Hij vindt het erg jammer dat hij 'zijn' beginners zondag tijdens de vaderdaglopen nog niet aan kan moedigen. Hij moet nog even in het ziekenhuis blijven waar hij dinsdag 17 juni voor de tweede keer zal worden gedotterd. De verwachting is dat hij donderdag 19 juni naar huis mag.


18 juni Laatste bericht:
Luc is op dinsdag 17 juni voor de tweede keer gedotterd. Dit is goed verlopen. Op woensdag 18 juni is hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Het bestuur van S.V. Fortuna '67