Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

Jurynieuwsbrief 67

- 1 augustus 2013 -

Bij wegwedstrijden, waarbij voor de uitslagbepaling gebruik wordt gemaakt van chips, is er blijkbaar nogal eens verwarring wat nu bepalend is voor het vaststellen van de uitslag:

  1. De tijd die voor iedere individuele atleet wordt aangegeven door het chipsysteem. Dit is de tijd die is verstreken tussen het daadwerkelijk overschrijden van de startlijn en het passeren van de finishlijn, de zogenaamde nettotijd, of
  2. De tijd die is verstreken tussen het afvuren van de startrevolver en het passeren van de finishlijn, de zogenaamde brutotijd, of
  3. De volgorde waarin de atleten de finishlijn passeren.

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig.
Zoals bij alle loopwedstrijden is de winnaar die atleet die als eerste de finishlijn passeert, de nummer twee is degene die als tweede de finishlijn passeert etc..
Volgens artikel 165.24(f), is de officiële tijd die aan de deelnemers moet worden toegekend, de tijd die is verstreken tussen het afvuren van de revolver en het moment dat de atleet de finishlijn passeert, de zogenaamde brutotijd dus.
Ter informatie mag aan de atleten ook de nettotijd bekend worden gemaakt, maar deze mag niet als officiële tijd worden beschouwd.