Jeroen van Leeuwen en de hele triathlon

Finish Jeroen van Leeuwen op triathlonAfgelopen zaterdag 24 augustus 2024 was het dan zover voor Jeroen van Leeuwen: aan de start voor de Gelreman - de hele triathlon - te Elst.
Vele maanden training gingen hieraan vooraf. Maar de trainingen zijn niet voor niets geweest. Jeroen heeft een geweldige prestatie neergezet door de triathlon te volbrengen in 11 uur 52 minuten en 8 seconden. En ook nog eens in een nieuw persoonlijk record.
Zoals gezegd: een geweldige prestatie!
Proficiat Jeroen!




Hieronder zijn verslag:







Start, Zwemmenzwemmen.png

07:00 start in lekker warm water van 22 graden. Eerste 400 meter ongeveer 8 keer mijn zwembril opnieuw opgezet. Bleef lekken 😕
Daarna lekker gezwommen tot het moment dat iemand recht achter me bleef zwemmen en regelmatig mijn voeten aanraakte 😠
Paar beenkicks hielpen ook niet echt.
Al met al lekker gezwommen en voor de eerste keer eens weinig last van de transitie van horizontaal naar verticaal.

Fietsen fietsen.png

Snel nadat ik op de fiets zat kwam ik er achter dat HR het niet deed op fietscomputer. HR band is blijkbaar afgevallen bij uitrekken wetsuit in de transitie zone😕 Dan maar verder op powermeter en snelheid en heel soms op horloge kijken. Even ritme zien te vinden. Eerste rondje was prima. Bij tweede rondje werd het al warmer en nam de wind al toe. Derde rondje nog erger. Door de zijwaartse wind best het stuur stevig vast moeten houden, dus schouders en nek begonnen wel tegen te sputteren. Laatste 30k was drama, dus zo goed mogelijk de fiets proberen thuis te brengen.

Lopen lopen.png

Het was warm!! 🌞

Eerste 4 rondjes (van de 6) is gewoon lopen, daarna begint het pas interessant te worden. Ronde 4 ging nog best goed, maar ronde 5 was minder plezierig. Beetje last van mijn zij en mijn maag.
Bij 30k een krentenbol gegeten met veel water om weg te spoelen. Iets van vast voedsel vond mijn maag leuker dan alleen maar gelletjes.
Met goede moed het laatste rondje gestart en daar ergens even nog wat energie gevonden. Ineens kon ik weer (relatief) makkelijk lopen.
Bij alle drankposten even kort gewandeld voor sponzen en water, de rest allemaal kunnen blijven lopen.

Uiteindelijk stond de klok op 11:52:08 toen ik over de streep kwam.
Dik tevreden gezien de temperatuur. 😊







Tussentijden overzicht JeroenKlik op de afbeelding voor een groter beeld