Kim van Uden, Lisette van der Kallen en Evonne van der Pol voltooien de Marathon van Berlijn op 29 september 2024

Marathon BerlijnNa maanden van voorbereidingen is het dan eindelijk zover. Vrijdagochtend 27 september om acht uur gaan we op pad richting Berlijn. We gaan met de camper van Lisette en privé-chauffeur René. Het is een flinke reis, om half zeven zijn we dan eindelijk in Berlijn. We worden door onze chauffeur😊 op de stoep voor ons hotel afgezet. Allereerst ons startnummer ophalen, dit kan maar binnen zijn. We krijgen ook meteen 'n polsbandje, we horen er nu officieel bij. De expo is nog open. Na, geheel volgens de hardloopregels, een bakje pasta en een toetje van eiwit pannenkoekjes binnen gewerkt te hebben op naar het hotel. Kim heeft, als jongste, een eigen kamer, Lisette en Evonne deelden er eentje. Na een heerlijk, uitgebreid en uiteraard verantwoord ontbijt in het Ibis Kurfurstendamm hotel gaan we de stad Berlijn verkennen. Eerst even naar de DM, een soort Duitse Kruidvat. Kim kende de winkel en slaat haar slag in deze winkel. Soort van “hoeveel kan je winkelen in 1 minuut?” we werden hier gewoon enthousiast van. Vervolgens met de metro naar de Brandenburger Tor, alvast sfeer proeven, want hier gaan we morgen (hopelijk) finishen. Op zaterdag waren de skaters aan de marathon bezig. 'S-avonds lekker uit eten met Ellen, dochter van Evonne en haar vriend Rogier en op tijd weer richting hotel.

Zondag is het dan eindelijk zover, de Marathon van Berlijn. Om vijf uur gaat de wekker, om half zes zitten we aan ons ontbijt. De zenuwen beginnen toe te slaan. Grootste vraagstuk: Lopen we in shirt of singlet?? De foto’s laten zien wat 't geworden is😜
Om 7.15 gaan we met de reisleiding van Tui Sports naar het start- en finishgebied waar alleen lopers mogen komen. Wij zijn er vroeg maar de tijd prima doorgekomen. Na de laatste drankjes/bananen worden de tassen afgegeven en gaan we richting startvak. We starten om 10.10 uur. De eerste twee kilometer lopen we met z'n drieën, daarna ging ieder zijn eigen race lopen. Lisette enkele minuten achter Kim en Evonne die samen eenzelfde tempo liepen. Tot de 30 km ging het makkelijk met veel publiek, goede én harde muziek en een prachtig parcours😊. Onderweg René regelmatig gezien en Ellen en Rogier die op diverse punten langs t parcours met hun aanmoedigingen en camera’s stonden. Bij de 34 km spotten we ineens een mede-loper, de vader van Kim, alsook de moeder en zus. Dit was een mooi emotioneel moment in de marathon voor Kim. Waardoor ze weer een boost kreeg. Het werd nu steeds zwaarder, maar we bleven ons tempo houden en vlak lopen…en dan komt toch eindelijk de finish onder de Brandenburger Tor in zicht. Onder het enthousiaste gejuich van duizenden en duizenden toeschouwers zijn we binnengehaald. Een moment om niet snel meer te vergeten. Kim en Evonne finishten gezamenlijk in 4.28.35 en Lisette in 4.33.21. Allen heelhuids en zeer tevreden over de eindstreep. Marathon-Missie volbracht!

Groetjes Lisette, Kim en Evonne

Note van de webmaster:
Het startschot voor de elite klinkt traditioneel om 9:15 uur op de De Straße des 17. Juni, naast de Großer Tierpark. Al snel wordt de bekende Siegessäule aangedaan, waarna het parcours vanaf Ernst-Reuter-Platz eerst rechtsom door de wijken van Berlijn loopt. Na een zuidelijke lus komen de deelnemers in de laatste kilometer weer op de weg waar ook de startstreep is getrokken. Na de passage van de iconische Brandenburger Tor wacht de finish op De Straße des 17. Juni, iets voor de Tiergartentunnel.