Deelname SV Fortuna’67 aan de Bevrijdingsloop Wageningen

Logo bevrijdingsvuur 2015 Custom 270 jaar bevrijding is een feest dat gevierd moet worden! Bevrijding en vrijheid zijn aspecten die de Nederlandse cultuur hebben geschapen. Daarom konden wij als vereniging natuurlijk niet achter blijven. Om bij te dragen aan het bevrijdingsfeest in Sint-Oedenrode, kregen wij de mogelijkheid, met steun van de gemeente, om het bevrijdingsvuur in Wageningen naar ons mooie Rooi te brengen. Maar dan natuurlijk niet met de auto, maar hardlopend!
Rond half 7, maandagavond 4 mei, verzamelden een vijftigtal Fortunezen voor de kerk op het kerkplein. We gingen eerst met zijn allen de Dodenherdenking bijwonen, uit respect en dankbaarheid voor iedereen die onze vrijheid heeft teruggewonnen, of bewaard heeft. Na de dienst werden wij door de aanwezigen uitgezwaaid en gingen wij als groep richting het clubgebouw om onze reis richting Wageningen te beginnen. Rond half 10 kwam de bus aan en we konden alle spulletjes inladen. De laatste dingen rondom de route en de groepsindeling werden bekend gemaakt, en rond 10 uur reden we aan richting Wageningen.
De gezelligheid zat er al meteen goed in, in de bus. Toen we in Wageningen aan kwamen was het de bedoeling om ons aan te melden dat we aanwezig waren en daarna een groepsfoto te maken. We hadden een plaatsnaam bord van Sint-Oedenrode bij ons, dus we vielen heel duidelijk op. Omdat er 195 teams uit heel Nederland mee deden, was het ontzettend druk.

Om 00:00 uur kreeg het eerste team het vuur mee. S.V. Fortuna ’67 was om 01:34 uur aan de beurt, dus we moesten nog een tijdje wachten. Vanwege het redelijk slechte weer, besloten we om even in de bus te gaan zitten. Toen het uiteindelijk tijd was, gingen we met de hele groep naar het startpunt, om het vuur te krijgen. Toen we aankwamen bij het startpunt, waren we meteen aan de beurt en na een kort toespraak van de burgemeester van Wageningen, kregen we het vuur overhandigd en kon de eerste groep gaan vertrekken, onder begeleiding van 4 fietsers. Deze fietsers hebben de hele weg meegefietst.De rest van de groep ging terug naar de bus om vanuit daar naar het eerste wisselpunt te gaan. Het begon helaas flink te regenen, dus de lopers hadden onderweg een lekkere douche. Bij het eerste wisselpunt was het gelukkig droog en zo kon de tweede groep van start gaan. Deze groep hadden een nog ergere stortbui tijdens het lopen, maar dit was gelukkig de laatste regen die we die nacht hebben meegemaakt. Zo konden we mooi de hele tijd doorrijden naar de verschillende tussenstops en wisselpunten. Onderweg probeerden sommigen te slapen, of een beetje gezellig te kletsen. Dit werd af en toe onderbroken door onze ‘geweldige reisleider’ die genoeg praatjes had om de reis door te brengen.
Het was allemaal perfect gelopen, en rond half 8 sloten er steeds meer Fortunezen aan om met een nog grotere groep te uiten hoe belangrijk onze vrijheid is. Bij het kapelletje op het Everse Akkerpad staken we een kaarsje aan en liepen als gezamenlijke groep richting het monument. Ondertussen liepen de jeugdlopers en -loopsters in estafette mee. We kwamen om 10 uur aan bij het monument om het vuur te overhandigen aan de burgemeester. Na een mooie toespraak, werd het vuur aangestoken naast het monument en werd onze vrijheid gevierd!
Dit was een geweldige ervaring voor Fortuna en we zullen dit zeker herhalen over 5 jaar! Het was prachtig om te zien hoe iedereen door middel van dit evenement vrolijkheid, gezelligheid en sport bij elkaar voegt en de vrijheid hiermee nog sterker uit!

 

 

Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van de gemeente, die de bus en de materialen ter beschikking stelde. Ook bedanken we de Albert Heijn voor de lunchpakketjes en Groente en Fruit winkel Gewoon Vers voor de appels.